Gerucht: Disney wil Star Wars-licentie aan Ubisoft of Activision geven 

Gerucht: Disney wil Star Wars-licentie aan Ubisoft of Activision geven 2018-02-14T14:23:35
Volgens een gerucht is Disney van plan de Star Wars-licentie aan Ubisoft of Activision te geven. Nu heeft Electronic Arts nog het alleenrecht om games van Star Wars te maken, maar zowel Disney als Lucasfilm zijn ontevreden over hun prestaties.

Volgens Jordan Maison van Cinelinx overweegt Disney om de Star Wars-licentie van EA weg te nemen, omdat de games die gemaakt worden niet goed genoeg aanslaan bij het publiek. Lucasfilm is ook niet helemaal tevreden en Disney kijkt nu naar andere uitgevers om een partnership mee aan te gaan. Maison meldt dat er zowel met Ubisoft als Activision gesproken wordt.

Sinds 2013 hebben Disney en EA een deal waarmee de ontwikkelaar als enige games in het Star Wars-universum mag maken. Sindsdien zijn er meerdere Star Wars-games uitgekomen. De twee meest recente, grote games waren Star Wars Battlefront en Star Wars Battlefront 2. De eerste Battlefront werd redelijk goed ontvangen, maar mensen waren ontevreden met de afwezigheid van een singleplayer.

Battlefront

Star Wars Battlefront 2 deed het ook minder goed dan EA had verwacht. Die game bevat wel een singleplayer, maar hier was het euvel de manier waarop microtransacties geïmplementeerd werden. Deze microtransacties zijn daarom momenteel uitgeschakeld, maar het zal niet lang meer duren voordat ze een terugkeer maken.

Er werd ook gewerkt aan een singleplayer-game, maar die titel is gecanceld en de ontwikkelaar die daar aan werkte, Visceral, is kopje onder gegaan. Er zijn verder geen plannen om nieuw leven in die titel te blazen. Er zijn wel meerdere mobile-games van Star Wars die redelijk succesvol zijn, maar op de consoles/PC gaat alles nogal moeizaam.

Star Wars

Het is niet duidelijk hoe makkelijk Disney het contract met EA kan breken. We hebben het echter wel over Disney, die kunnen in principe maken wat ze willen aangezien ze ongeveer de halve wereld in hun bezit hebben. Het is mogelijk dat er in het contract staat dat Disney de licentie mag afnemen als bepaalde doelen niet behaald worden. We vragen ons alvast af wat voor games Ubisoft of Activision zouden maken, als de Star Wars-licentie inderdaad naar hen toe gaat.

REACTIES (22) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord