George R. R. Martin: 'Er zijn vijf Game of Thrones spin-offs in de maak, niet vier, maar noem ze geen spin-offs' 

George R. R. Martin: 'Er zijn vijf spin-offs in de maak, niet vier, maar noem ze geen spin-offs' 2017-05-15T11:01:07
Game of Thrones krijgt spin-offs, of als het aan George R.R. Martin ligt 'secondary universes'. Ook worden het er vijf en niet vier, zoals in eerste instantie werd gedacht.

George R.R. Martin is bij HBO in Californië op bezoek geweest en heeft zijn bevindingen in zijn online dagboek opgeschreven. Het blijkt nu dat er niet vier, maar vijf spin-offs in de maak zijn, maar noem ze alsjeblieft geen spin-offs. De schrijver hoort liever de term 'secondary universes'.

Geen van de shows wordt namelijk een zijpad van het originele verhaal. Er zijn geen personages uit 'A Song of Ice and Fire' die apart genomen worden en hun eigen verhaal krijgen en er komt ook geen vervolg op het einde van de serie. Alle nieuwe projecten zijn prequels en ze spelen zich niet allemaal af in Westeros.

Martin zelf is natuurlijk nauw bij het project betrokken. Het idee voor mogelijke 'successor shows', zoals de schrijver ze zelf noemt, was al in augustus vorig jaar gepitch, maar van de twee ideeën die toen op de tafel werden gegooid is er nu maar één daadwerkelijk in ontwikkeling. Vier van de vijf projecten worden geschreven door Max Borenstein, Jane Goldman, Brian Helgeland en Carly Wray en ze hebben alle vier veel contact gehad met Martin.

Het vijfde project was nog niet in ontwikkeling voor de schrijver bij HBO langsging. De schrijver van de vijfde show blijft onbekend tot de deal helemaal rond is. George R.R. Martin maakt in zijn blogpost wel duidelijk dat dit niet betekent dat er ook echt vijf nieuwe seizoenen aan Game of Thrones op TV verschijnen, er zijn enkel vijf scripts besteld.

Sausage

Nadat het nieuws over de successor shows brak een paar weken terug speculeerde bijna de hele mediawereld over welke verhalen centraal zullen staan. Martin wil niet zeggen welke dit zijn, maar licht al wel een tipje van de sluier als het gaat om welke verhalen het NIET zijn. Zo komen er volgens de schrijver geen successor shows over Dunk and Egg en Robert's Rebellion, twee van de meest verzochte secondary universes. 

De rest is gokwerk. Aan het einde van zijn blogpost stelt Martin zijn fans gerust met de boodschap dat hij nog steeds ijverig aan Winds of Winter, het zesde boek in A Song of Ice and Fire werkt.

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord