George Lucas gaat een museum bouwen voor $1 miljard 

George Lucas gaat een museum bouwen voor $1 miljard 2017-01-11T16:53:27
De props en geschiedenis van de films uit een 'galaxy far, far away' krijgen een plekje in onze galaxy, net iets minder far way: in Los Angeles. George Lucas, de geestesvader van de Star Wars-franchise, heeft groen licht gekregen van de raad van bestuur om in Exposition Park zijn museum neer te zetten. Yup, een Star Wars-museum, maar niet echt...

The Hollywood Reporter meldt dat de raad van bestuur van het Lucas Museum of Narrative Art de plannen van George Lucas heeft goedgekeurd: de geestesvader van de Star Wars-films wil een museum van een miljard dollar neer plempen in Exposition Park, midden in Los Angeles. Het museum moet een eerbetoon worden aan het levenswerk van George en verhalen in films in het algemeen, met natuurlijk Star Wars in de hoofdrol. Lucas belooft dan ook om enkele pronkstukken uit zijn persoonlijke verzameling tentoon te stellen in het museum. Check hieronder een paar van de pareltjes die daar komen te staan:

Courtesy of Lucas Museum

Courtesy of Lucas Museum

Courtesy of Lucas Museum

Courtesy of Lucas Museum

Naast de expositie over de films van Lucas en hoe die zijn gemaakt, krijgt het museum ook een gedeelte die gaat over de kracht van storytelling in zowel films als andere media, zodat het niet alleen maar een letterlijke ego trip wordt voor George Lucas en Star Wars. Je zal nog even geduld moeten hebben voordat je jezelf kan verdiepen in de kunst van het vertellen en het aanschouwen van Star Wars props, het museum gaat namelijk pas open op... 4 mei, 2020. Ja, May the 4th, inderdaad.

REACTIES (25) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord