Gears 5 krijgt geen Season Pass 

Gears 5 krijgt geen Season Pass 2019-06-21T15:53:16
De microtransacties in Gears 5 gaan op de schop. Ontwikkelaar The Coalition heeft bekendgemaakt de Season Pass en Gear Packs te schrappen en een totaal nieuw systeem genaamd Tour of Duty te introduceren.

Gears 5 krijgt andere microtransacties dan je in voorgaande delen gewend was. De Season Pass en Gear Packs verdwijnen om plaats te maken voor een nieuw systeem genaamd Tour of Duty. Ontwikkelaar The Coalition maakte het nieuws bekend in zijn development blog en bracht meteen details naar buiten over het Tour of Duty-systeem.

Met het verdwijnen van het huidige microtransactie-systeem worden alle DLC-maps gratis voor reguliere matchmaking en private matches en The Coalition garandeert dat alles waar je met echt geld voor betaalt in Gears 5, niet willekeurig gegenereerd wordt. Je weet dus vooraf wat je krijgt als je gebruik maakt van Gears 5's microtransacties. Die microtransacties komen in de vorm van Iron, in-game currency waarmee je cosmetics kan kopen.

Tour of Duty lijkt op de Battle Pass in Fortnite, met dagelijkse uitdagingen en beloningen en seizoensgebonden medals die je kan verdienen. Ook de beloningen in Tour of Duty zijn puur cosmetisch; geen enkele beloning beïnvloedt de gameplay. Voortgang maken in Tour of Duty levert je ook Iron op.

Gears 5 zal een vorm van loot boxes genaamd Supply Drops bevatten, maar deze zijn enkel en alleen vrij te spelen. Het is mogelijk om items uit Supply Drops dubbel te krijgen, maar in dat geval zal je loot veranderen in Scrap, wat je weer kan gebruiken in het craftingsysteem van Gears 5. Scrap wordt niet te koop aangeboden.

Tenslotte onthult The Coalition dat je wél kan betalen voor tijdelijke boosts in Gears 5. Zo kan je dubbele multiplayer XP, dubbele progressie voor je personage, en dubbele Supply Drop-progressie kopen met echt geld.

Gears 5 komt op 10 september uit voor PC en Xbox One. Tijdens E3 2019 werd de nieuwe modus Escape geshowd en Wouter heeft ook een E3 mini-preview van Gears 5 geschreven.

REACTIES (3) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord