Gearbox en 2K maken release datum van Battleborn bekend 

Gearbox en 2K maken release datum van Battleborn bekend 2015-08-06T10:43:05
De makers van Borderlands brengen ons in februari de first-person shooter die voor elke soort bad-ass bedoeld is: Battleborn. Van cyborgs tot aan vampieren, niks is te gek! Overigens is het bijna verplicht om je tegenstander in zijn gezicht te stompen of een zwaard mee te nemen naar een gunfight, YES!

Uitgever 2K en ontwikkelaar Gearbox Software hebben gezamenlijk tijdens de Gamescom de release datum van Battleborn bekendgemaakt. De first-person shooter meot namelijk op 9 februari 2016 in de winkels liggen voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC. Battleborn speelt zich af in de toekomst waarin 25 helden de taak hebben gekregen om het universum te redden van een mysterieuze vijand die maar al te graag de nodige destructie verricht. 

Het verhaal van Battleborn is speelbaar in je eentje, via de co-op mode met maximaal vijf spelers tegelijkertijd door middel van split-screen of met je party online. Naast de story mode heeft de game natuurlijk ook een knallende multiplayer waarin spelers strijden in online 5v5 gevechten. Ongeacht welke game mode je speelt zijn er verschillende niveau's van customization aanwezig voor de 25 speelbare characters. 

Nieuwe beelden van Battleborn werden getoond op de beursvloer van de Gamescom met behulp van een flitsende trailer, waarin de humor van de makers van Borderlands zeker terug te zien is:

Naast de bekendmaking van de release datum zijn er ook 4 nieuwe van de 25 speelbare characters getoond, die ieder hun eigen unieke krachten inzetten om te strijden voor de bevrijding van het universum:

  • Ambra: Een soort non die verraden is door haar leider en factie, de Jennerit Empire. Daarom vecht ze nu zij aan zij met de andere helden. Ambra is een close combat character die gebruik maakt van haar melee-skills en krachtige aanvallen, terwijl ze ervoor zorgt dat de HP-bars van de allies gevuld blijven.
  • Mellka: Een assassin die haar ouders verloor op een jonge leeftijd en daardoor streed voor een plekje in de Eldrid's Black groep. Mellka maakt gebruik van haar snelheid en het loslaten van verwarrende stofjes op haar tegenstander.
  • Reyna: Wordt ook wel Valkyrie genoemd, geboren als lid van de Rogue factie heeft zij heel haar leven gestreden voor de vrijheid van haar onderdanige piraten. Met haar laser pistool en haar piraatachtige haak steunt ze haar allies.
  • Benedict: Misschien wel de laatst levende van het vogel ras 'Aviant'. Zijn kracht zit in zijn lenigheid en vermogen om hoog te springen en zelfs te vliegen. Klinkt best logisch als het gaat om een vogel. Pronken met zijn skills is zijn ding.  

Battleborn Heroes

Om ons alvast wat van de game te laten proeven start er vlak voor release (9 februari 2016) een open beta van de game, later dit jaar worden de details hierover bekend. 

REACTIES (3) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord