Game Freak toont coole oude concepten voor Pokémon-games 

Game Freak toont coole oude concepten voor Pokémon-games 2017-08-17T21:56:14
Game Freak doet eventjes gek zeg. Die laten zomaar nooit vertoonde concepten zien van hun oude Pokémon-games!

Game Informer mocht op bezoek bij het kantoor van Gamefreak. Daar hebben ze ontwikkelaars achter je favoriete Pokémon spelletjes kunnen interviewen. En die namen zeker geen blad voor de mond en waren overal heel open in.

"Veel van de pokémon uit Pokémon Red en Green zijn meteen in pixelart getekend. Er waren dus helemaal geen concepttekeningen voor deze pokémon", legt Shigeru Ohmori uit. Misschien dat de eerste Pokémon daarom vrij simpel, maar effectief waren wat hun ontwerp.

gotta catch them all

Junichi Masuda, producer, director en composer van de Pokémon-games vertelde ook veel over hoe hij het ontwikkelingsproces ervaarde. Hij laat zijn documenten zien voor zijn originele plannen van Pokémon Red en Pokémon Green en deelt hoe hij de muziek voor de verschillende delen gecomponeerd heeft.

"Ik heb zelfs deze originele plannen nog liggen, het is bijna een dagboek. Ik schreef mijn ideeën hier op over de Pokémon-games voor die dag en heb de datums erbij geschreven."

 rood en blauw rood en blauw rood en blauw

Game Freak laat niet alleen dingen zien van de gouwe ouwe titels, maar ook de meer recente games. Shigeru Ohmori laat ontwerpen zien van Pokémon die oorspronkelijk naar Black en White zouden komen, maar uiteindelijk pas werden toegevoegd met Pokémon X en Y. De reden hiervoor werd niet echt gegeven.

Shigeru laat ook nog ontwerpen zien van Pokémon Sun en Moon, die hij even snel tijdens vergaderingen tekende. Hij nam vooral Refresh mode serieus, waar je Pokémon kan aaien en genezen na gevechten. Hier heeft Shigeru veel tekeningen van geschetst.

Pokémon Sun en Moon zijn alweer een tijdje uit. Momenteel wachten we op Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon voor de 3DS en natuurlijk de mysterieuze Nintendo Switch game waar Game Feak nog weinig over verteld heeft. Samuel heeft wel vermaakt met Sun en Moon. Hier is zijn review. 

 

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord