Franse rechtbank stelt dat je Steam games gewoon opnieuw mag verkopen 

Franse rechtbank stelt dat je Steam games gewoon opnieuw mag verkopen 2019-09-20T15:44:25
Een Frans hooggerechtshof heeft deze week meegedeeld dat Europeanen wettelijk gewoon toestemming horen te hebben om hun Steam-games door te verkopen, zoals dat toegestaan is met fysieke exemplaren van games. En ja, Steam vindt dus van niet...

Het hooggerechtshof van Parijs geeft aan dat volgens de Europese wet klanten van Steam eigenlijk niet geweigerd mogen worden als ze hun digitale games willen doorverkopen. Dit is natuurlijk al toegestaan voor fysieke games, en het zou nu dus ook moeten kunnen voor games van Steam. 

Dit statement is enkele dagen geleden op de Franse gamewebsite Numerama verschenen. Valve heeft er inmiddels op gereageerd, door aan te geven dat ze in beroep gaan tegen het besluit. Dit zei een woordvoerder tegen Polygon:

We disagree with the decision of the Paris Court of First Instance and will appeal it. The decision will have no effect on Steam while the case is on appeal.

Dit wordt als een overwinning gezien voor de Franse consumentenbond UFC-Que Choisir, die vier jaar geleden al een rechtszaak aanspande tegen Steam voor dezelfde reden als nu.

De rechtbank wees de verdediging van Valve af door te zeggen dat Steam een abonneedienst is. Volgens Numerama bepaalde de rechtbank dat Steam games permanent verkoopt, en niet als onderdeel van een abonneedienst. En daar hebben ze natuurlijk gelijk in, want niemand ziet Steam als ‘het Netflix voor games’!

Steam

Steam staat het dus niet toe dat mensen hun gekochte games via Steam verkopen. Dit gaat tegen de wet van digitale goederen in, waarin staat dat digitale goederen, inclusief software, verkocht mogen worden zonder de toestemming van de maker of de originele verkoper.

De rechtbank maakt wel duidelijk dat het gaat om het verkopen van een enkel exemplaar, niet eventuele kopietjes. Valve heeft drie maanden om hun systeem aan te passen, hoewel de kans groot is dat deze tijd verlengd wordt door het beroep dat ze hebben ingediend. Zoals met alle rechtszaken, is het einde nog niet in zicht...

De bibliotheek van Steam krijgt een nieuwe look, bekijk hier hoe het eruit gaat zien.

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord