Forthog-DLC van Shadow of War wordt gratis  

Forthog-DLC van Shadow of War wordt gratis 2017-09-27T10:45:33
Na een storm van controverse heeft WB Games eindelijk een duidelijkere en langere verklaring geplaatst over de Forthog DLC. Daarnaast wordt de DLC nu ook gratis.

Toen de Forthog-DLC werd aangekondigd, kwam Warner Bros. aardig in de problemen terecht. Het leek zo’n goed doel om geld in te zamelen voor de nabestaanden van de overleden executive producer Micheal Forgey, door hem een personage in de game te maken. Dit personage zou 5 euro kosten, waarvan 3,50 aan de familie zou worden geschonken. Aan het einde van de trailer werd echter vermeld (in hele kleine lettertjes) dat alleen aankopen in Amerika, minus een paar steden, meededen aan dit goede doel. Toen dit detail belicht werd, kwam WB Games aardig onder vuur te liggen. 

Nu heeft Warner Bros. een uitgebreide post geplaatst op hun site om de situatie uit te leggen. Admin ‘GypsyWB’ schreef dat het vanaf het begin de bedoeling was om de actie voor de gehele wereld te laten gelden, maar dat het team had besloten om dit niet in de promotie te vermelden. Daarnaast was de tweet, waarin stond dat dit niet het geval was, incorrect.

De schrijver van de post geeft toe dat ze dit niet goed gecommuniceerd hebben en geeft aan dat het team in de toekomst beter hun best zal doen om duidelijk te zijn. Als teken van goede wil, is de Forthog-DLC vanaf nu gratis voor alle bezitters van Middle-earth: Shadow of War. Iedereen die hem in het verleden al heeft aangeschaft krijgt al zijn geld terug. Om de familie van Michael alsnog te kunnen steunen, doneert Warner Bros. eenmalig een groot bedrag aan de nabestaanden op hun Youcaring-pagina.

Michael Forgey

Middle-earth: Shadow of War komt 10 oktober uit voor de PS4, Xbox One en PC. 

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord