Fire Emblem dev wil nieuwe Advance Wars maken 

Fire Emblem dev wil nieuwe Advance Wars maken 2013-04-03T11:30:01
Fire Emblem: Awakening verschijnt hier binnenkort en vergaarde in Japan en Amerika lyrische reviews. Hetzelfde team was ook verantwoordelijk voor Advance Wars en is zeker nog niet klaar met die serie!

Ach Advance Wars, wie is er niet mee opgegroeid? Oh, jij dus… ga je schamen! 

De tactische oorlogsgame zat vastgeroest in m’n GBA en op de DS kon ik Dual Strike ook nog wel waarderen. Hoewel Fire Emblem ook een fijne serie is, zou ik nóg liever een moddervette reboot met de felgekleurde tankjes in m’n 3DS willen steken. Ontwikkelaar Intelligent Systems (altijd al verantwoordelijk geweest voor de serie) zegt in een interview over Fire Emblem: Awakening, graag een nieuw deel te willen maken. De tekst staat op de officiële FE-pagina en werd gespot door Nintendo Life:

“Whether it's Fire Emblem or the Advance Wars, we never want to put an end to any series we're involved with. We always want to make games that provide a lot of fun to gamers, so if we have the chance, we'd certainly like to make another [Advance Wars] title.”

Nintendo

Het laatste deel stamt alweer uit 2008 en heette Advance Wars: Dark Conflict. Toen al werd de serie gereboot en kregen we een post-apocalyptisch avontuur voor de kiezen. De gameplay was nog steeds vet… maar ja, als ik een gritty oorlogsgame wil spelen, dan pak ik wel (voer hier 75% van de algemeen bekende gamebibliotheek in) uit de kast!

Anyway, hou het voorlopig op wishful thinking. Intelligent Systems werkt eerst nog aan een Fire Emblem – Shin Megami Tensei crossover voor de Wii U. Daar zitten ook wel wat mensen naar uit te kijken.

Fire Emblem: Awakening komt hier 19 april uit.

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord