Final Fantasy XIII-3 lijkt onvermijdelijk 

Final Fantasy XIII-3 lijkt onvermijdelijk 2012-09-17T12:59:25
Allemaal de nieuwe Power Unlimited gelezen? Mooi, want het was weer een lekker nummertje, al zeggen we het zelf. Heel veel reviews stonden er niet in, maar wat wil je ook, zo eind januari. De releasedroogte was er onder andere debet aan dat de 91 die Ward aan Final Fantasy XIII-2 uitdeelde de onbetwiste topscore was deze maand. Er is nu opmerkelijk nieuws over de game naar boven gekomen: de sequel op de 13e sequel uit de Final Fantasy-serie krijgt nu waarschijnlijk zelf een sequel. Still with us? Lees verder!

Ok, allereerst even een waarschuwingkje vooraf aan iedereen die Final Fantasy XIII-2 compleet blanco wil spelen en helemaal niks over het einde of wat dan ook wil weten:

SPOILERS ALERT HIERONDER!!!!!

Goed, heel erg zijn de mededelingen over het einde van Final Fantasy XIII-2 in dit nieuwtje nu ook weer niet, maar toch. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, zullen we maar zeggen.

Het gaat om het volgende: wanneer je Final Fantasy XIII-2 uitspeelt op de 'juiste' manier (de game is op meerdere manieren en met verschillende uitkomsten te voltooien), wordt je getrakteerd op een open einde. Het gaat zelfs zo ver, dat spelers een 'to be continued'-scherm voorgeschoteld krijgen! Een groot Amerikaans gameblad zegt er het volgende over:

"You aren't even getting a complete story. The canonical ending concludes with the words 'to be continued'. After the credits, we sat in disbelief, wondering if we had done something wrong or somehow missed the true ending. We didn't. Square Enix intentionally left the story incomplete. The announcement of Final Fantasy XIII-3 is inevitable."

Dat er DLC voor Final Fantasy XIII-2 uit gaat komen die de losse eindjes aan elkaar knoopt en de puntjes op de i gaat zetten, lijkt het magazine onwaarschijnlijk: "It's not likely to be resolved with future DLC". 

Final Fantasy XIII-3 dus. Het klinkt als uitmelkerij, maar is het dat ook? Misschien is Final Fantasy XIII gewoon Square Enix' variant op 'The neverending story'...

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord