Final Fantasy Versus XIII is dood? 

Final Fantasy Versus XIII is dood? 2012-09-17T12:55:43
Final Fantasy Versus XIII doodverklaren is bijna net zo origineel als dit weekend een kaartje voor The Dark Knight Rises kopen. Toch lijkt het deze keer om een serieus gerucht te gaan. Kotaku meldt in ieder geval meerdere bronnen te hebben gesproken dat Square Enix de zes jaar oude game heeft afgeschreven. Ook wordt er op 1 september een event in Japan georganiseerd waarbij ‘meer info over de toekomst van Final Fantasy XIII wordt verschaft’. Dus toch Final Fantasy XIII-3?

Final Fantasy Versus XIII werd zes jaar geleden samen met Final Fantasy XIII aangekondigd middels een prachtige CGI-filmpje. Al gauw maakte Square Enix bekend dat Final Fantasy XIII voorrang kreeg en sindsdien is de info rondom Versus XIII net zo sporadisch als regen in de Sahara. Kotaku sprak met meerdere bronnen die beweren dat Squenix een paar weken geleden de game dan eindelijk uit zijn lijden verloste.

“Another source tells Kotaku that, a few months back, Final Fantasy Versus XIII's development and resources had actually been folded into another game, which is to be the next numeric Final Fantasy title, Final Fantasy XV.”

Eerder verscheen er al een filmpje waarin Final Fantasy Versus XIII opeens FFXV heette, maar die bleek nep te zijn. Het is onduidelijk of het Versus-team dezelfde setting onder een andere naam gebruikt of vanaf scratch begint.

Nog een interessant gerucht dat Kotaku opving, is dat Square Enix geen officieel statement wil afgeven, uit angst dat de aandelen kelderen. In plaats daarvan hopen ze dat de game een stille dood sterft. Klink inderdaad als het idee van iemand die nooit het internet gebruikt…

Tot slot organiseert Square Enix op 1 september een 25 year anniversary event in Japan voor de franchise. Volgens Andriasang zal er op het drie dagen durende event meer informatie worden verschaft over Final Fantasy XIII. De domeinnaam voor Final Fantasy XIII-3 is al geregistreerd en XIII-2 had een open einde, dus ik zet mijn geld op een vervolg op Chrono Cross!

REACTIES (25) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord