Filmmaker Martin Scorcese vindt Marvel-films meer pretparken dan 'cinema

Filmmaker The Irishman Martin Scorcese vindt Marvel-films 'not cinema' 2019-10-04T11:15:17
Hoewel filmmaker Martin Scorcese de Marvel-films een kans heeft gegeven, vindt hij de films ‘not cinema’. De beste vergelijking die hij kan maken, is met pretparken. Dit is natuurlijk een flink statement om te maken, maar als iemand met een cv zoals Scorcese dit zegt, wordt het wél serieus genomen.

De succesvolle filmmaker Martin Scorcese was recentelijk geinterviewd door Empire Magazine, in afwachting van zijn nieuwe film The Irishman, waarin hij weer samenwerkt met de bekende gezichten Robert De Niro en Joe Pesci. In dit interview deelde de regisseur van onder andere Taxi Driver en The Departed zijn mening over de Marvel-films. Hij gaf aan dat Marvel-films ‘not cinema’ zijn, en dat je ze beter kan vergelijken met een pretpark. Hij onderbouwde dat statement als volgt:

I don’t see them. I tried, you know? But that’s not cinema. Honestly, the closest I can think of them, as well made as they are, with actors doing the best they can under the circumstances, is theme parks. It isn’t the cinema of human beings trying to convey emotional, psychological experiences to another human being.

Marvel

Het feit dat Scorcese geen fan is van het MCU en aannemelijk ook de DCEU-films, hoeft eigenlijk niet als een grote verrassing te komen voor iedereen die zijn films heeft gezien. De verschillen zijn namelijk enorm. Wat je er dan ook van vindt, iedereen mag zijn eigen mening hebben. Het wrange is een beetje dat Scorsese een enorme invloed heeft op filmmakers, dus waarschijnlijk ook op velen die aan MCU-films werken. Om te horen dat hun grote voorbeeld vindt dat ze werken aan pretparken in plaats van films, dat moet toch wel een beetje pijn doen. 

De verwachtingen van The Irishman, de film van Scorcese die 27 november op Netflix te zien is, zijn erg hoog. Het is gebaseerd op het boek I Heard You Paint Houses en gaat over het personage Frank Sheeran, die vertelt over zijn misdaden uit de Tweede Wereldoorlog en hoe hij in de maffia van Pennsylvania terechtkwam. In de Super Powerpraat van deze week hebben Dennis, Wouter en Michael Minneboo het hierover, evenals een hele hoop andere geeky onderwerpen.

Hou jij in tegenstelling tot Martin Scorcese wél van Marvel-films? Dan kan je de komende tijd genoeg vette films verwachten! Zo ook over Spider-Man, die na wat problemen toch weer in het MCU te zien gaat zijn. Lees hier meer over de deal die Disney en Sony hebben gesloten.

REACTIES (27) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord