FBI maakt game om kinderen voor te lichten over extremisme 

FBI maakt game om kinderen voor te lichten over extremisme 2016-02-15T14:26:59
De FBI heeft een game gemaakt om kinderen voor te lichten over de gevaren van extremisme. In de game, die Slippery Slope heet, moeten kinderen een geit naar de finishlijn leiden terwijl je obstakels ontwijkt.

In de campagne, die de FBI ironisch genoeg 'Don't be a puppet' heeft genoemd, willen zij kinderen voorlichten. Dit spelletje zou de jeugd van nu moeten bereiken. Elke keer wanneer je een level haalt krijg je een tekst te zien die met extremisme te maken heeft. De tekst vormt een kort verhaal dat begint met het bericht dat je groep aangevallen wordt en eindigt met gewelddadig extremisme (ik zou de letterlijke quotes erbij zetten als het mij zou lukken om een kinderspel uit te spelen, maar helaas zijn de controls daar te beroerd voor).

fbi

De FBI wil kinderen nu al laten zien wat extremisme is en laten zien dat het slecht is, om het zo in de toekomst te voorkomen. Waarom de FBI gekozen heeft om een game te maken over een geit die blokken ontwijkt is een raadsel. Misschien gingen ze voor een letterlijke GOATY? Heb jij de neiging om dit spel te spelen dan kan dat hier, maar echt een aanrader is het niet...

REACTIES (23) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord