Far Cry New Dawn lijkt meer op een RPG dan z'n voorgangers 

Far Cry New Dawn lijkt meer op een RPG dan z'n voorgangers 2019-01-22T14:07:47
Far Cry New Dawn introduceert (meer) gameplay-elementen die geïnspireerd zijn door RPG’s. De creative director van Ubisoft, Jean-Sebastien Decant, heeft dit in een korte video op Twitter onthuld. Onder meer kan je wapen met ranks craften en die gebruiken tegen vijanden die ook ranks hebben.

Far Cry New Dawn gaat lichte RPG-elementen bevatten, nog meer dan z'n voorgangers. Creative director bij Ubisoft, Jean-Sebastien Decant, heeft de ‘light RPG mechanics’ op Twitter uit de doeken gedaan in een korte Q&A-video. Je kan in Far Cry New Dawn onder meer wapens met ranks craften en investeringen doen in je thuisbasis en al zijn inwoners, wat op zijn beurt zorgt voor onder meer betere upgrades.

Ook het bevrijden van basissen vol schietgrage mafkezen gaat op de schop, aldus Ubisoft. Het escalation-systeem, zoals de nieuwe manier van bevrijden heet, geeft je de keuze om elke levende ziel naar het hiernamaals te helpen zoals je gewend bent, maar je kan er ook voor kiezen om de bases te ‘squeezen’. Laatstgenoemde zorgt ervoor dat jouw bondgenoten de macht overnemen zodat je er blijvend aan kan verdienen. Die verdiensten komen in de vorm van grondstoffen.

Een nadeel van het bovenstaande is dat vijanden je bases op hun beurt weer kunnen aanvallen en veroveren. Als zij daarin slagen zal de basis veel beter bewaakt worden, maar als je erin slaagt de basis weer terug te veroveren, krijg je meer grondstoffen dan voorheen.

Ubisoft hoopt hiermee wat variatie te brengen in de bekende Far Cry  mechanics, die ook wel een beetje aan verandering toe is. De PU-redactie kan zich goed voorstellen dat je er een beetje de tering in krijgt bij het veroveren van de tienduizendste basis.

Far Cry New Dawn verschijnt op 15 februari voor PS4, Xbox One en PC. Tijdens The Game Awards werd New Dawn aangekondigd en het verhaal lijkt zich af te spelen na Far Cry 5. Check hier wat gameplay van Far Cry New Dawn.

REACTIES (28) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord