Far Cry 5 heeft optionele microtransacties, geen loot boxes 

Far Cry 5 heeft microtransacties, geen lootboxes 2018-03-06T10:55:31
Trek de fakkels en hooivorken maar uit de schuur, want Far Cry 5 heeft microtransacties! Of valt het allemaal best wel mee?

Far Cry 5 zal microtransacties bevatten, maar ze schijnen volledig optioneel te zijn. Het gaat om cosmetische items die je met echt geld kan kopen in de in-game winkel, waarbij je moet denken aan ‘prestige’ wapens, kleren, vehikels en skins. Lekkere goodies dus. Maar deze foefjes kan je ook met zilveren staven aanschaffen en deze valuta is gewoon in de game te vinden. Zo vond een speler een aantal staven in een kist, waar ze horen, laat PC Gamer weten, en moeten ze in elke outpost te vinden zijn. We weten nog niet hoe duur een zilveren staaf gaat zijn en of er genoeg zilveren staven zijn om de in-game winkel leeg te kopen.

Oh en lootboxes? Daar doet Far Cry 5 niet aan! Dus dat is fijn om te weten, want het woord ‘loot box’ is inmiddels ongeveer even vervloekt als het begrip ‘Pay to Win’. Het lijkt er vooralsnog sowieso op dat triple-A games zich niet meer aan een kansspel-achtige constructie gaan wagen voor hun games, want de backlash die Star Wars Battlefront 2 kreeg, dat wil niemand op z’n hals halen natuurlijk.

Far Cry 5 komt op 27 maart uit en tot die datum ga ik, Wouter, de hele main-serie van Far Cry streamen, elke donderdag om 15:00 uur. Ik ben al begonnen met de eerste Far Cry, en dat ging niet zo goed zoals je hier kunt checken. Aanstaande donderdag ga ik verder met Far Cry 2 en geef ik bovendien dikke Far Cry-prijzen weg, waaronder de Kyrat Edition van Far Cry 4. Check alle goodies die we weg gaan geven op onze Instagram en volg het ook meteen, want dat is leuk. Tot zover deze algemene mededeling!

REACTIES (50) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord