Fallout 76-fans krijgen na half jaar eindelijk de juiste tas toegestuurd 

Fallout 76-fans krijgen na half jaar eindelijk de juiste tas toegestuurd 2019-06-17T12:00:30
Mensen die bij het uitkomen van Fallout 76 de Power Armor Edition van het spel kochten, krijgen eindelijk de beloofde canvas tassen. Eerder kregen ze een goedkope nylon tas, terwijl Bethesda duidelijk canvas tassen beloofde.

Het is niet te geloven: Een half jaar nadat Fallout 76 uitkwam en het hele debacle omtrent de Fallout 76-merchandise van verschrikkelijke kwaliteit, krijgen de eigenaars van de Power Armor Edition eindelijk hun beloofde canvas tas. Om te zeggen dat deze canvas tas het hele internet op stelten zette, is echt een understatement.

Laten we je geheugen eens opfrissen, mocht je het voorval vergeten zijn. Toen Fallout 76 uitkwam, was er een super luxe versie beschikbaar; de Power Armor Edition. Als je deze kocht kreeg je naast een kopie van de game een draagbare Power Armor-helm, een steelcase, speciale Fallout 76-figurines, een kaart van West Virginia en een canvas tas. Toen mensen deze 200 euro kostende special edition thuis open maakte, kwamen ze er alleen achter dat de tas van een ongelofelijk lage kwaliteit nylon gemaakt was.

Toen mensen hierover klaagden bij Bethesda, kregen ze alleen maar smoesjes te horen. Zo was een van de redenen dat de tassen uiteindelijk te duur waren om te produceren, en dat Bethesda daarom een andere tas meestuurde. Ook probeerde het bedrijf het probleem te laten verdwijnen door gedupeerden 500 Atoms, de premium munteenheid van Fallout 76, mee te geven.

Dit viel niet in goede aarde en iedereen sprong op de haat-trein tegen Bethesda, haar slechte tassen en marketingstrategie waar flinke vraagtekens bijgezet konden worden. Bethesda beloofde daarna dat ze alle tassen gingen vervangen en het lijkt erop dat ze daar toch echt mee bezig zijn ook.

Of de tas nu wel van goede kwaliteit is, hoeveel mensen de tas ook daadwerkelijk ontvangen hebben en of dit de opgelopen schade aan het imago van Bethesda opheft, is nog maar de vraag, maar hé, het is best een leuk, gekreukeld, canvas tasje.

Hier lees je hoe het canvas tas-verhaal begon, en als je dit al mooi vindt, lees dan vooral verder over de geheel gefaalde marketing van Fallout 76. Karim noemt het niet voor niets een van de grootste communicatieflaters ooit.

REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord