Er zijn nog meer Wii U-titels onderweg naar Nintendo Switch 

Er zijn nog meer Wii U-titels onderweg naar Nintendo Switch 2017-06-16T09:56:54
Volgens Reggie Fils-Aime kunnen we meer Wii U-titels op Nintendo Switch verwachten. Het bedrijf wil er wel voor zorgen dat het niet simpelweg ports van oude games worden.

In een interview met IGN heeft Nintendo-baas Reggie Fils-Aime aangegeven dat het bedrijf actief overlegd over de mogelijkheid om meer Wii U-titels naar Nintendo Switch te halen. De nieuwe console is al sinds launch immens populair en dit vertaalt zich direct naar sales van games als Mario Kart 8 Deluxe, wat eigenlijk een 'Definitive Edition' van Mario Kart 8 is. We moeten dan ook niet verbaasd opkijken als er meer van dit soort spellen verschijnen.

Het eerste voorbeeld is er al in de vorm van Pokkén Tournament DX. Wat Nintendo met deze game en met Mario Kart 8 Deluxe heeft proberen te voorkomen is het simpelweg overzetten van een oud spel op een nieuw systeem. De ports naar Nintendo Switch moeten extra dingen bevatten, zoals alle DLC, extra personages en natuurlijk een hogere resolutie en mogelijk betere framerate. Fils-Aime:

Het moet de definitieve versie van de software worden om de consument enthousiast te kunnen maken. Pokken Tournament DX krijgt extra personages en het was belangrijk die toe te voegen. We doen erg ons best om een pure port te voorkomen en proberen onze games juist aantrekkelijker te maken voor een wijder publiek. De vraag is nu: hoe zorgen we ervoor dat er 'meer' is? Dit is een actieve discussie binnen Nintendo.

Niet ieder spel op Wii U wordt dus klakkeloos overgezet naar Nintendo Switch. Nintendo wil er tijd en moeite insteken om ervoor te zorgen dat dit op de juiste manier gebeurt. Ook remakes op 3DS zoals de pas aangekondigde Metroid: Samus Returns, zijn meer dan de originele versie van een game op een betere console. Er zijn nieuwe functies toegevoegd naast een beter uiterlijk en betere performance.

Het voordeel aan dit is dat de bibliotheek van de Switch dus groter wordt. Een deel van de Switch-eigenaren heeft deze games al gespeeld, maar die hebben altijd de keuze het spel gewoon niet te kopen. Mocht iemand een Wii U 'klassieker' gemist hebben, dan krijgt hij of zij alsnog de kans deze te spelen op een beter systeem als betere versie van het origineel.

Laten we nu alleen maar hopen dat dit niet in de weg staat van de ontwikkeling van nieuwe games. Welke Wii U-titel zouden jullie nog graag op Nintendo Switch willen zien?

REACTIES (27) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord