Epic probeert Fortnite in Engelse App Store en Google Play Store te krijgen 

Epic probeert Fortnite in Engelse App Store en Google Play Store te krijgen 2021-01-15T14:57:12
De strijd tussen Epic Games en Google en Apple rondom Fortnite gaat door. Nu richt Epic zich tot de Engelse overheid om de app weer terug in de App Store en Google Play Store te krijgen.

Epig Games heeft verdere juridische stappen ondernomen om de mobiele versie van Fortnite beschikbaar te maken in de App Store en Google Play Store in het Verenigd Koninkrijk.

De Fortnite-maker doet een beroep op het Competition Appeal Tribunal, een overheidsorgaan dat oordeelt over competitie tussen bedrijven. Volgens Epic Games hebben zowel Google als Apple hun 'dominante positie op de markt misbruikt' en deelgenomen aan 'anti-competitieve praktijken' in het Verenigd Koninkrijk en Europa.

De aanklachten werden beide in december ingediend, maar zijn recent openbaar gemaakt. Specifiek vraagt Epic dat Fortnite weer beschikbaar wordt gesteld in beide digitale winkels, nadat ze de game werd verwijderd omdat Epic Games een update doorvoerde om geen commissie te hoeven betalen aan beide platformhouders.

Specifiek vraagt Epic of Apple toestaat dat de Epic Games Store gedownload kan worden op Apple-producten, naast Apple's eigen winkel. Ook vraagt Epic of het verplicht installeren van de Google Play Store op smartphones in het Verenigd Koninkrijk gestopt kan worden.

Het is nog onduidelijk wanneer het Competition Appeal Tribunal oordeelt over de aanklachten. De rechtszaak van Epic Games tegen Google en Apple beginnen in respectievelijk februari en mei.

Fortnite

REACTIES (1) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord