Epic klaagt ex-medewerker aan voor lekken Fortnite-komeet 

Epic klaagt ex-medewerker aan voor lekken Fortnite-komeet 2018-06-26T12:18:03
Een ex-medewerker wordt aangeklaagd voor het lekken van informatie over in-game Fortnite-evenementen

Epic Games gaat juridische stappen ondernemen tegen een ex-medewerker, die volgens hen informatie heeft gelekt over de komeet in Fortnite. Terwijl de kometen in seizoen vier aan het neerstorten waren nam de Amerikaanse studio achter de schermen actie om één van hun medewerkers goed op zijn kop te geven. Epic Games is een rechtszaak begonnen tegen Thomas Hannah. Deze ex-medewerker heeft volgens de studio een geheimhoudingsverklaring genegeerd waarbij er details zijn gelekt over in-game evenementen.

Aanklacht Fortnite

Volgens de ingediende aanklacht had een voormalig quality tester, Thomas Hannah dus, toegang tot vertrouwelijke informatie met betrekking tot de komeet en seizoen vier in Fortnite. Verder geeft het rapport aan dat de informatie gedeeld is met Adam DiMarco. Hij plaatste op een Reddit-pagina deze gelekte informatie nadat Thomas Hannah 3 weken daarvoor gestopt was bij Epic Games. In zijn Reddit-bericht, die ondertussen al verwijderd is, deelde DiMarco Dusty Depot als plek waar de komeet zou in gaan slaan en dat er superhelden-skins en meer in Fortnite toegevoegd gingen worden.

Thomas Hannah heeft ondertussen een antwoord gegeven op de aanklacht waarin hij de beschuldigingen van Epic Games ontkent. Hierin geeft hij aan dat DiMarco vragen heeft gesteld over de komeet, maar dat er conclusies zijn getrokken op basis van ‘vage’ en ‘omslachtige’ antwoorden van Hannah.

Zoals elke rechtszaak gaat hier nog maanden over heen voordat er een uitspraak wordt gedaan. Waar is Peter R. de Vries als je hem nodig hebt?

Check ook even dit artikel voor Fortnite tips, want je wil natuurlijk goed worden in die game. En het feit dat Epic Games een veertienjarige Fortnite cheater voor de rechter wil slepen, dat vind je vast ook wel boeiend. 

REACTIES (2) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord