Eerste details Gears of War 4 onthuld 

Eerste details Gears of War 4 onthuld 2016-04-06T13:43:42
Er is veel informatie over Gears of War 4 bekend geworden dankzij de nieuwste editie van Game Informer. Onder andere informatie over de hoofdpersonen, setting, de vijand en nieuwe mechanics zijn op het web verschenen.

JD Fenix wordt het nieuwe hoofdpersonage, de zoon van Marcus Fenix zou van huis zijn weggelopen om bij COG Militia te gaan. Op een bepaald moment is hij AWOL gegaan en gedurende de game leer je wat er allemaal is voorgevallen, waardoor Fenix besloot om weg te lopen.

De game speelt zich 25 jaar na de gebeurtenissen van Gears of War 3 af. Fossiele brandstoffen zijn niet meer aanwezig en de mensheid wordt bedreigd met uitsterven. De laatste mensen wonen in steden die beschermd worden door muren. Deze muren zijn er, omdat de aarde geteisterd wordt door windflares, stormen die alles op hun pad verwoesten.

Gears of War

Het weer speelt een belangrijke rol in Gears 4. In de game zitten vier soorten stormen, de eerste is een wat tamme storm, waardoor bladeren opwaaien, terwijl de vierde categorie storm moeilijk is te overleven (denk aan het ontwijken van bliksem). Vijanden hebben ook last van het weer, dus hier kan je voordeel uit halen. Over die nieuwe vijand is ook wat meer bekend geworden; ze heten The Swarm en je komt ze voor het eerst tegen wanneer ze de inwoners uit je dorp ontvoeren (op de drie hoofdpersonages na). 

De game heeft een aantal nieuwe wapens, vijanden en ook een nieuw cover-systeem. Daarnaast kan je nu ook enemies chargen, dan beuk je ze om hun evenwicht uit balans te brengen. The Swarm heeft ook nieuwe trucjes, zo kunnen ze jou uit cover trekken bijvoorbeeld. De game heeft veel aandacht voor multiplayer en wil zowel de wensen van casual spelers als hardcore multiplayer-spelers vervullen. Behalve online multiplayer kan je de game ook samen met een vriend op de bank spelen. Of er online co-op komt, is nog niet bekend.

Andere personages die je kan spelen zijn Kait Diaz en Delmont 'Del' Walker. Ontwikkelaar The Coalition wil de serie weer terug naar zijn duistere horror-roots brengen. Gears of War 4 staat gepland om tijdens de feestdagen uit te komen. De game komt naar Xbox One en lijkt ook naar de PC te komen. Het is bevestigd samen met een vriend de campaign kan spelen met lokale co-op. Om de game te promoten, komen er later ook action figures van de game uit. 

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord