EA over experimenteren met free-to-play, cross-play en cloud-gaming 

EA over experimenteren met free-to-play, cross-play en cloud-gaming 2018-07-27T12:15:42
Electronic Arts heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in het maken van free-to-play-games en ziet veel potentie in het gebruik van cross-play en cloud-games.

Tijdens een financieel overleg met een investeerder heeft Electronic Arts inzage gegeven over wat de toekomstplannen zijn voor het bedrijf. Bij het gesprek waren CEO Andrew Wilson en CFO Blake Jorgensen aanwezig om meer te vertellen over welke richting het bedrijf op wil en hoe zij denken over zaken als free-to-play, cross-play en cloud-gaming.

EA

Tuurlijk, free-to-play klinkt veel gamers als muziek in de oren, maar is niet altijd even winstgevend voor bedrijven als andere games. Jorgensen geeft daarentegen wel aan dat EA geïnteresseerd is in het maken van een standalone-game die free-to-play is. Hij geeft echter ook aan dat er in Azië al ruim tien jaar free-to-play-games door de uitgever worden uitgebracht, maar heeft dat nog niet met hetzelfde succes op andere markten gedaan. Ze zoeken nu naar nieuwe mogelijkheden om bijvoorbeeld oude franchises nieuw leven in te blazen door ze opnieuw uit te brengen, maar dan als free-to-play-titel.

Verder haakt Wilson in op het succes van Epic Games met Fortnite en hoe de uitgever het cross-platformelement in hun game zeer aantrekkelijk vindt. Het vergroot volgens EA de diversiteit qua spelers en zorgt ervoor dat meer mensen games samen spelen. Tegenwoordig kun je bijvoorbeeld met het hele gezin Fortnite spelen: terwijl je moeder op haar mobiel een potje aan het knallen is, kun jij vanachter je pc samen met haar een potje Battle Royale spelen. Deze ontwikkeling is volgens EA belangrijk voor de toekomst van het bedrijf en welke richting de uitgever op wil.

Als laatste is er gesproken over gamen via de cloud en op welke manier zij EA dat wil integreren in toekomstige titels. Op het moment zijn er meer dan drie miljard mensen die games op hun mobiele telefoon spelen en gebruikmaken van deze functie. Electronic Arts ziet deze groep mensen alleen maar groeien de komende jaren en wil daar dan ook flink op inzetten. Volgens Wilson zal de cloud na verloop van tijd een prominente rol spelen in de game-industrie en wordt dat een van de grootste aandachtpunten voor EA in de toekomst.

De komende tijd focust EA nog even lekker op grote titels als Battlefield 5 en FIFA 19. Meer Battlefield 5-nieuws, trailers en screenshots? Check dan even hier, hier en hier! Graddus heeft trouwens onlangs FIFA 19 mogen uitproberen. Check hier zijn preview om erachter te komen of deze FIFA de bal raak schiet of niet.

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord