EA geeft geen geld terug voor SimCity serverproblemen 

EA geeft geen geld terug voor SimCity serverproblemen 2013-03-08T12:52:42
SimCity is de nieuwe Diablo III en dan hebben we het niet over de gameplay maar over de gammele servers. De launch is met name in Amerika rampzalig verlopen en teleurgestelde gamers kunnen via Origin niet hun geld terugvragen.

Wil je de nieuwe SimCity spelen, dan moet je altijd een online verbinding hebben. Nu kunnen de meeste PC-gamers dat wel regelen, maar EA lijkt het aantal servers zwaar onderschat te hebben. In Europa zijn er ook veel inlogproblemen, maar in Amerika is het al sinds de launch op dinsdag hommeles.

Dat komt ook doordat rel na rel zich opstapelt voor EA. Allereerst heerste er in het begin veel onduidelijkheid over de omruilregeling bij Origin. Veel teleurgestelde gamers wilden hun geld terug en volgens een officiële forumpost van EA kon dat ook. Het bericht is echter sindsdien aangepast want Origin stort je geld niet meer terug als je SimCity wil omruilen. Tenminste, er zijn uitzonderingen op die regel, maar Polygon ontdekte dat crappy servers daar niet tussenhoren. Als je erachter komt dat je PC niet krachtig genoeg is voor SimCity, kun je wél geld terugvragen.

Servers

Een plaatje van een gesprek met Origins klantenservice doet ook de ronde over het internet. De gamer dreigt via zijn bank het geld terug te eisen, waarop de servicemedewerker terugdreigt met een accountban. Via Origins Twitter maakt EA duidelijk dat ze dit nooit zouden doen als een klant z’n geld terugeist. Neem het gesprek dus met een korreltje zout.

Origins policy is extra pijnlijk dankzij Amazon, die wel geld terug geeft voor SimCity. Dit wordt blijkbaar zoveel gedaan, dat ze SimCity tijdelijk niet ‘op voorraad’ hadden… als download.

EA zit niet stil. Veel servers hebben in de tussentijd een patch gehad, er worden de komende dagen meer servers uitgerold en bepaalde sociale features zijn tijdelijk uitgeschakeld om servercapaciteit te verhogen. Kotaku citeert Maxis’ general manager Lucy Bradshaw dat er flink gebouwd wordt door mensen die kunnen inloggen. Binnen de eerste 24 uur werden er al 700.000 steden gebouwd.

Wouter z’n Review van SimCity kan je al op de site lezen. Hebben jullie ook last van de inlogproblemen?

REACTIES (37) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord