EA: 'Gamers zien het bedrijf heel anders dan dat we onszelf zien' 

EA: 'Gamers zien het bedrijf heel anders dan dat we onszelf zien' 2018-04-16T15:52:04
EA’s Patrick Söderlund praat in een recent interview over de manier waarop Electronic Arts gezien wordt door gamers. De controverse rondom Star Wars Battlefront 2 heeft toch wat met het beeld rondom de uitgever gedaan.

De chief design officer van het bedrijf werd geïnterviewd door The Verge. In het interview laat hij weten hoe bijvoorbeeld de controverse rondom de lootboxes in Star Wars Battlefront 2 effect heeft gehad op de beeldvorming rondom EA.

'Ik zou liegen als ik zou zeggen dat alle dingen die rondom Battlefront 2 en de lootboxes zijn gebeurd geen effect hebben gehad op EA als bedrijf en op ons als management. We nemen significante stappen als een bedrijf om de mechanismen rondom monetisation, lootboxes en andere elementen in onze games goed te begrijpen voordat we ze uitbrengen. Gamers hebben erg duidelijk gemaakt dat we voor onze volgende games, zoals Battlefield en Anthem, niet soortgelijke fouten kunnen maken. Dat doen we dan ook niet.'

'Het is duidelijk dat gamers het bedrijf anders zien dan dat we dat zelf doen', vervolgt Söderlund. 'En als iemand in het executive team, als iemand die alle studio's leidt, moet ik dat erg serieus nemen.' Het hele interview is hier te lezen.

REACTIES (25) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord