Gast vrijgelaten na zes jaar cel voor Runescape trolling 

Gast vrijgelaten na zes jaar cel door bedreiging in Runescape 2017-09-26T11:28:56
Josh Pillaut is vorige week vrijgelaten nadat hij zes jaar in de gevangenis was opgesloten. Wat was zijn verschrikkelijke misdaad? Hij zei iets gemeens tijdens het spelen van Runescape.

De nu 25 jarige Josh Pillault is sinds vorige week weer een vrij man na een gevangenisstraf van zes jaar. Wat was de reden om hem zes jaar op te sluiten? Een ongepast bericht dat hij op Runescape had geplaatst. Hij kreeg ruzie met een andere gebruiker en uiteindelijk had Josh gezegd dat hij een schietpartij in zijn eigen school wilde beginnen. Een paar dagen later werd hij, samen met zijn gezin, het huis uitgerukt door SWAT-agenten en meteen meegenomen naar het bureau.

Josh

Tijdens een interview met de YouTuber Silentc0re, gaat Josh verder in detail over wat er die avond allemaal precies gebeurd is. Een vriend stelde in Runescape voor dat Josh ‘Super Columbine Massacre RPG’ moest downloaden, een game gebaseerd op de schietpartij in een school in Columbine in 1999. Nadat Josh de download-pagina had bekeken kwam hij tot de conclusie dat hij het geen goed idee vond, aangezien de game nogal fucked up is.

Er kwam een derde persoon bij, een jongen wiens naam onbekend is, maar destijds veertien jaar was. De jongen had gelezen wat er werd gezegd over Columbine en vertelde Josh en zijn vriend dat ze erover op moesten houden en zichzelf moesten doodmaken. Josh, onder invloed van alcohol, besloot de toetsenbord-warrior uit te hangen en te zeggen dat hij op 20 april 2013 (wat trouwens op een zaterdag viel) naar zijn eigen school zou gaan met een wapen om iedereen, inclusief zichzelf, dood te maken. De volgende dag was hij permanent gemuted, dus hij besloot zijn account aan iemand anders te geven en World of Warcraft te gaan spelen. Een paar dagen later werd Josh meegenomen naar het politiebureau.  

Runescape

Op het politiebureau is Josh zonder juridische hulp ondervraagd door FBI-agenten. Er is wel aan hem gevraagd of hij een advocaat wilde, maar na advies van de FBI,  die zei dat alles dan ‘langer zou duren’, heeft Josh het afgewezen. Hij kreeg uiteraard wel een advocaat voor zijn rechtszaak, maar die adviseerde de toen 19 jarige jongen om zichzelf vroegtijdig schuldig te laten verklaren. Hij had zat bewijs om aan te tonen dat hij onschuldig was (onder andere het feit dat er geen enkel wapen in heel zijn huis te vinden was), maar mocht Josh de rechtszaak verliezen, zou hij vijftien jaar de bak in moeten en een boete moeten betalen van 250,000 dollar. Daarom besloot Josh maar voor de veiligere optie te gaan en zes jaar in de gevangenis door te brengen.

Nu is Josh 25 jaar en bijna helemaal vrij. De komende maanden moet Josh nog verblijven in een tussenhuis waarin hij alvast geld kan verdienen voor wanneer hij officieel terug mag naar de echte wereld. Ondanks alles wat er gebeurd is, ziet hij het als een positieve ervaring. Voordat hij in de gevangenis was beland, had hij alcohol- en drugsproblemen, maar hij heeft zijn leven verbeterd in de bak. Hij heeft veel boeken gelezen, geleerd om piano en gitaar te spelen en te mediteren. Josh is nu van plan om een YouTube-kanaal te starten en, na alles wat er gebeurd is, weer lekker een potje Runescape te doen.

Runescape is vet koel

Josh zijn moeder is een Go Fund Me gestart voor haar zoon om hem financieel gezien op de been te krijgen. Het doel is om 2000 dollar bij elkaar te sprokkelen en dat doel is nu bijna behaald met 1965 dollar.

Runescape is de free-to-play MMORPG die een aardappel zelfs kan draaien, maar wel een goed instappunt voor mensen die geïnteresseerd zijn in het genre. 

REACTIES (31) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord