Dragon Age 4 moest in 2017 helemaal opnieuw beginnen 

Dragon Age 4 moest in 2017 helemaal opnieuw beginnen 2019-04-10T10:17:44
De ontwikkeling van Dragon Age 4 was na Dragon Age: Inquisition al in volle gang, tot oktober 2017. De nieuwe Dragon Age met de codenaam Joplin werd compleet geschrapt en het team moest aan de slag om Anthem te redden, om daarna compleet opnieuw te moeten beginnen, aldus Kotaku. Wellicht lopen we dus een hele interessante game mis.

Jason Schreier is in zijn onderzoek naar BioWare en de ontwikkeling van Anthem nog veel meer interessante informatie tegengekomen omtrent Dragon Age 4. Deze game, die in 2018 op de Game Awards ontuld werd met een ietwat vage trailer, is tot op heden nog in het beginstadium van haar ontwikkeling, en dit terwijl de laatste DLC van Dragon Age: Inquisition al in 2015 uitkwam. In een artikel dat vandaag op Kotaku verscheen legt de Kotaku-journalist uit waarom.

Na de overhaastte laatste maanden in het ontwikkelingsproces van Dragon Age: Inquisition vond het managementteam van het spel dat ze een andere aanpak nodig hadden voor een nieuwe Dragon Age. Hierin zou het vooral belangrijk zijn dat het team vanaf het begin een duidelijke visie zou hebben en dat beslissingen genomen in plaats van uitgesteld moesten worden.

Na een kleine stop in de ontwikkeling van Dragon Age 4, omdat het team met man en macht moest komen helpen bij een nogal matig ontvangen Mass Effect: Andromeda, ging men verder met het ontwikkelen van de game. Er werd zo snel mogelijk getest en volgens het Kotaku-artikel hadden sommige teamleden nog nooit zo’n goede werksituatie meegemaakt. Maar het ging mis toen Anthem om de hoek kwam kijken. EA en BioWare besloten in oktober 2017 Dragon Age 4 compleet te schrappen zodat iedereen binnen BioWare kon zorgen dat Anthem er überhaupt kwam.

Een minuscuul team bleef over en zelfs Mike Laidlaw, die al lang voor BioWare werkte en erg betrokken was bij het Dragon Age-franchise, verliet de studio twee maanden later om bij Ubisoft te gaan werken. De nieuwe Dragon Age 4, Morrison genaamd, zal volgens het artikel de EA-visie volgen: Het moet een game worden waar EA constant geld uit kan blijven trekken door middel van live serivces. Nu lopen we, als wat Schreier zegt waar is, een game mis die vooral om keuzes van de speler en de consequenties daarvan draaide, kleiner dan Inquisition maar qua spelers’ keuzes vele malen groter. Wat we er uiteindelijk voor terugkrijgen, is nog maar de vraag. Misschien dat EA na de release van Anthem nog even goed nadenkt voordat ze een game uitbrengen.

Check hier wat Wouter vond van Dragon Age: Inquisition. Die andere super belangrijke BioWare-serie is natuurlijk Mass Effect maar het lijkt er op dat die serie een beetje klaar is. In ieder geval, volgens onze Graddus. Lees hier waarom.

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord