Downloadgroottes digitale Switch-games bekendgemaakt 

Downloadgroottes digitale Switch-games bekendgemaakt 2017-02-20T14:40:55
Op de Japanse website van Nintendo zijn de groottes van de digitale Switch-games bekendgemaakt. Het is misschien slim om een SD-kaartje aan te schaffen om de 32GB aan geheugen die in de Switch zit uit te breiden. The Legend of Zelda: Breath of the Wild neemt namelijk al de helft van je geheugen in beslag.

Vorige week werd door een uitgelekte video van de menu's van de Switch bekend dat maar ongeveer 26GB van de 32GB aan geheugen op de nieuwe Nintendo-console beschikbaar is om te gebruiken. De, in deze tijd, al lage 32GB aan geheugen wordt hiermee nog minder en nu de downloadgroottes van de digitale Switch-games door Nintendo bekend zijn gemaakt is het duidelijk dat je er niet veel games op kwijt gaat kunnen. Let wel op: het betreft de Japanse versies van de games en de internationale versies kunnen licht in grootte afwijken.

Hier een lijstje met de games en de downloadgroottes: 

  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild - 13.4 GB
  • Mario Kart 8 Deluxe - 8.00 GB
  • Puyo Puyo Tetris - 1.09 GB
  • Disgaea 5 - 5.92 GB
  • Snipperclips - 1.60 GB
  • I Am Setsuna - 1.40 GB
  • Dragon Quest Heroes I & II - 32.00 GB
  • Nobunaga's Ambition - 5.00 GB

Op dit lijstje staan maar twee launch games, namelijk Breath of the Wild en I am Setsuna. Voor het meerendeel van de gamers dat de Switch in huis haalt om de nieuwe Zelda-game te spelen is het standaard geheugen op de console dus genoeg om te kunnen spelen. Voor iedereen die van plan is om naast Breath of the Wild ook andere games als 1-2-Switch of Super Bomberman R op release te halen, is het kopen van een SD-kaart misschien wel verstandig. Alleen The Legend of Zelda: Breath of the Wild neemt al meer dan de helft van het beschikbare geheugen van de Switch in beslag.

Nintendo komt op hun site dan ook zelf met het advies om een SD-kaart van minimaal 32GB aan te schaffen. Deze extra gigabytes zullen nodig zijn als je van plan bent om titels digitaal aan te schaffen. Wat de Switch aan intern bruikbaar geheugen mist, maakt het wel weer goed met de ondersteuning van SD-kaarten. Volgens Nintendo kan de Switch tot wel 2TB aan uitbreidbaar geheugen aan, wat grappig is aangezien SD-kaarten van deze grootte nog niet op de markt verschenen zijn. De Nintendo Switch verschijnt op 3 maart over heel de wereld in de schappen. 

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord