DmC verkoopt aanzienlijk slechter dan Devil May Cry 4 

DmC verkoopt aanzienlijk slechter dan Devil May Cry 4 2013-01-24T15:00:57
Nadat Dante zijn wilde grijze haren inruilde voor een jongere en frissere kop lijkt hij een stuk minder populair. Bijvoorbeeld Japan, waar de game nog niet half zoveel exemplaren uit de winkels wist te krijgen!

In Japanland lopen ze nog niet echt storm voor DmC Devil May Cry. Alhoewel de game gewoon bovenaan de verkooplijsten staat, wist de titel in zijn launchweek veel minder op te brengen dan Devil May Cry 4. Sterker nog, deel vier verkocht meer dan twee keer zoveel exemplaren! Het kan alles te maken hebben met het feit dat Ninja Theory een westerse ontwikkelaar is,  dat is een eerste keer voor de franchise. 

DmC Devil May Cry

Laten we eens kijken hoe de cijfers verdeeld zijn. Voor de PS3 ging DmC 110.429 maal over de toonbank, maar de Xbox 360-versie haalde niet eens de top 50. Dat betekent dat hij minder dan 5.724 keer verkocht is! Devil May Cry 4 deed dat dus stukken beter met 205.390 PS3-exemplaren en 40.023 Japanezen die hem voor de 360 in huis haalden. Totaal van DmC? Minder dan 116.153 verkochte games. Devil May Cry 4 haalde 245.513 in de week dat hij lanceerde!

Het zijn echter niet alleen de inwoners van Japan die Dante's reboot links laten liggen. Ook in de UK wist de game maar een derde van de verkoopcijfers te halen als je deze vergelijkt met deel 4. Daar staat de game overigens gewoon op de eerste plaats in de charts, toch is het absoluut een somber signaal. De PC-versie moet nog uitkomen, maar het overgrote deel van de gamers zal deze titel toch op de consoles spelen, dus daar zal weinig mee veranderen.. Laten we hopen dat het allemaal langzaam bijtrekt, want het is toch wel een dijk van een game!

Gaan jullie DmC Devil May Cry nog in huis halen of heb je dat al gedaan? Zo ja, wat vond jij van de game?

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord