Disney koopt 21st Century Fox voor 52,4 miljard 

Disney koopt 21st Century Fox voor 52,4 miljard 2017-12-14T15:31:06
Disney heeft 21st Century Fox gekocht voor 52,4 miljard. Dit houdt in dat Marvel weer recht heeft op een paar van hun geweldige franchises: Fantastic 4, de X-Men én Deadpool!

Disney heeft een groot deel van 21st Century Fox gekocht. Dit meldt Hollywood Reporter op hun website. Het heeft Disney ruim 52 miljard dollar gekost om de deal te sluiten, maar het lijkt nu al zijn vruchten af te werpen. Toen het begon door te schemeren dat de twee gigantische bedrijven met elkaar aan het onderhandelen waren, waren de aandelen van 21st Century Fox al gestegen van $25 naar $32,75. Sinds de deal rond is, is het al gestegen naar $40.

Fox blijft bestaan, maar gaat zich niet meer bezig houden met films. Ze gaan zich meer focussen op nieuws en sport. Hierdoor heeft Disney en daarmee Marvel nu recht om een paar iconische helden te gebruiken van de Marvel-stripboeken. Deze rechten moest Marvel in de 90's verkopen aan verschillende partijen omdat ze bijna failliet gingen. Sony heeft toen Spider-Man gekocht en Fox kocht Fantastic 4 en de X-Men, waaronder dus Wolverine, Deadpool, etc.

Fantastic 4

Maar zoals je misschien gemerkt hebt gaat het de laatste tien jaar een stuk beter met Marvel, wat grotendeels te danken is aan het MCU. Met deze deal hebben ze de rechten teruggekregen voor de personages die Fox in het verleden in hun bezit had. Die personages kunnen nu worden toegevoegd aan het MCU en ze kunnen natuurlijk ook gebruikt worden voor toekomstige games.

De rechten van Spider-Man zijn nog steeds van Sony, maar ze werken wel samen met Marvel aan de meest recente film Spider-Man: HomecomingMarvel mag praktisch de film maken, alleen gaat de winst naar Sony. Althans, de winst van de film zelf. De opbrengst van alle merchandise gaat naar Marvel en die leveren een stuk meer geld op. Dus ja, Marvel gaat lekker (dankzij Disney wel te verstaan).

Deadpool en Wolverine

Deze deal geeft Disney ook de macht over zo’n 30% van de gehele filmindustrie, wat wel negatieve gevolgen kan hebben. Met zoveel macht kan Disney eisen gaan stellen die het vooral kleine bioscopen heel moeilijk kunnen maken. Dit is al aan de gang met de nieuwe Star Wars-film, want Disney had als eis dat als je die in je grootste zaal toont, dat je dan een maand lang niks anders laat zien op dat doek. Daar kan een kleine bios met weinig zalen makkelijk van ten onder gaan.

Met het enorme scala aan franchises heeft Disney in ieder geval zat leuks te doen, zowel wat betreft games, als films. Is het nog een cross-over tussen franchises die jij graag terug zou willen zien? Bijvoorbeeld Marvel vs Star Wars? Laat het vooral weten in de reacties.

Over superhelden gesproken, check hier de spectaculaire trailer van The Avengers: Infinity War.

REACTIES (30) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord