Digital Homicide laat rechtszaak tegen Steam-gebruikers vallen - de saga van fail ends? 

Digital Homicide laat rechtszaak tegen Steam-gebruikers vallen - de saga van fail ends? 2016-10-03T11:40:41
Een kleine drie weken geleden hadden de goede mensen van indie-ontwikkelaar Digital Homicide het lumineuze idee om honderd Steam-gebruikers aan te klagen voor hun negatieve recensies van de 'games' van de ontwikkelaar. Blijkbaar zijn ze tot inkeer gekomen, want Digital Homicide laat de rechtszaak vallen.

Uit documenten van Digital Homicide aangeleverd aan de rechtbank in Arizona blijkt dat ze geen geld meer hebben om de rechtszaak voort te zetten en deze daarom voorlopig in de vrieskast willen zetten. Omdat alle games van de ontwikkelaar van Steam zijn gehaald, kunnen ze het niet meer opbrengen om alle honderd steam gebruikers voor de rechtbank te slepen. In een interview met TechRaptor legt James Romine, de oprichter van Digital Homicide, uit dat hij onmogelijk verder kan met zijn bedrijf.

As far as digital homicide? It’s destroyed. It’s been stomped into the ground from a thousand directions and use is discontinued. I’m going back into the work force and watching what’s really going on. Not gaming media gossip – the real stories are in the legal documents. Not talking about mine. We weren’t some evil censoring dudes. If someone didn’t like the game they could leave a bad review and refund – no hard feelings here at all.

Het hele interview is een goudmijn van verwarrende uitspraken, Romine zegt zelfs dat Digital Homicide nagenoeg niks met de rechtszaak had te maken, ondanks het feit dat hij overal als aanklager staat genoteerd. Als die rechtszaak overigens wordt stilgelegd betekent dat niet dat de Steam-gebruikers weer gerust kunnen ademen, want Digital Homicide kan er later alsnog voor kiezen om de zaak weer op te pakken. James Romine legt ook uit wat zijn doel is met de rechtszaak - iets wat veel mensen zich al sinds het begin van de shitstorm afvroegen.

We may have been painted in a negative customer light by gaming media, truthfully we’ve been fighting for lower prices and a more open market – which to me is the most important thing for consumers.

Over de rechtszaak tegen Jim Sterling laat Romine niks weten, vooralsnog wil hij dus 15 miljoen dollar van de recensent zien. We wensen hem... geluk? Nee, dat niet... Succes? Hhhmmmm... We wensen hem iets.

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord