DICE onthult Battlefield 5-beta datum plus alpha feedback 

DICE onthult Battlefield 5-beta datum 2018-07-16T17:08:13
De ontwikkelaar van Battlefield 5 heeft een open beta gepland op begin september en deelt informatie over de gesloten alpha-sessies.

DICE heeft in een bericht op hun blog informatie gedeeld over hun bevindingen en resultaten van de gesloten alpha-sessie voor Battlefield 5. Omdat niet iedereen toegang had tot deze alpha-versie van de game heeft DICE nu bevestigd dat begin september een open beta speelbaar wordt voor alle spelers. Er is nog geen informatie gegeven over de beschikbare content of de datum waarop de open beta live gaat.

BF5

In dezelfde blog-update van de ontwikkelaar wordt ook de feedback die de studio heeft gekregen van spelers die de alpha hebben gespeeld behandeld, en wat daaruit allemaal aan het licht is gekomen.

De Battlefield 5 alpha gaf een beperkt aantal spelers de kans om de game uit te proberen, waarna ze hun eerste indruk konden delen met de ontwikkelaar. Volgens de feedback zorgen nieuwe toevoegingen ervoor dat de game nu meer aanvoelt als een tactische shooter zoals Overwatch of PUBG. Er wordt meer focus gelegd op de individuele vaardigheden van de speler en het maken van tactische plays.

Revives

Veel spelers hebben aangegeven dat het helpen van neergeschoten kameraden in de Battlefield 5 alpha wat klungelig aanvoelt. DICE is hiervan op de hoogt en heeft beloofd om dit probleem te verhelpen. Om ervoor te zorgen dat dit systeem beter werkt hebben ze bijvoorbeeld de tijd verkort om neergeschoten teamleden te helpen naar 2.5 seconden.

Munitie

Het nieuwe attrition-systeem in Battlefield 5 zorgt ervoor dat spelers met een gelimiteerde hoeveelheid munitie een potje starten. Deze nieuwe mechanic is erg positief ontvangen door spelers. Er zullen kleine veranderingen worden gedaan om de balans te verbeteren. Zo zijn er verschillende klasses die meer profijt hebben van dit systeem waardoor het loot- en attrition-systeem te sterk of zwak is voor bepaalde spelers.

Time to Kill (TTK)

Sommige spelers vinden dat je te snel neergeschoten wordt in de huidige build van Battlefield 5. Er heerste veel polarisatie onder de spelers, aangezien ook veel spelers hier geen problemen mee hadden.

Naast de veranderingen van de gameplay heeft DICE aangegeven dat de matchmaking van Battlefield 5 verbeterd gaat worden voor de open beta en de release. Uiteindelijk moet het matchmaking-systeem ervoor zorgen dat je speelt met spelers van je eigen niveau en dat je terecht komt in servers met de beste connectie. Dit is iets wat niet goed verliep tijdens de Battlefield 5 alpha volgens DICE.  In de blog wordt ook vermeld dat het maken van pre-made squads niet goed werkte.

DICE gebruikt veel feedback van Battlefield 5-spelers en haar community om er voor te zorgen dat de game tijdens de beta en release goed werkt. Op Gamescom volgende maand zal er een nieuwe versie aanwezig zijn waar waarschijnlijk al veel veranderingen zichtbaar gaan zijn.

In september kunnen spelers via een open beta zelf Battlefield 5 uitproberen.

Battlefield 5 komt op 19 oktober uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

Om jezelf alvast een beetje hyped te maken hebben wij hier en hier wat trailers voor je.

REACTIES (2) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord