Devs niks verdiend aan Journey? 

Devs niks verdiend aan Journey? 2013-03-13T14:54:35
Een aantal maanden geleden kwam Journey uit, een absolute parel op het PlayStation Network. De game werd goed ontvangen en werd de snelst verkopende PSN game ooit, maar geld houden de devs er niet aan over.

Het ging niet erg goed met ontwikkelaar Thatgamecompany tijdens de ontwikkeling van Journey. De game koste meerdere miljoenen om te maken en het geld was simpelweg op. Sony heeft dan ook uiteindelijk veel geinvesteerd in de game en dat moet nu eerst terug betaald worden. Janova Chen, de co-founder van Thatgamecompany, legt het even uit:

Journey

"When the game makes money, the money first goes back to pay back the money they've invested. So, that's going to take a while - Journey cost multiple millions of dollars to make. Once that money is recouped, then we will get royalties. But for almost a year, we are not going to be relying on the money from Journey to keep the company going.”

Janova legt verder uit dat Thatgamecompany eigenlijk gewoon failliet ging, maar dat Sony de game en het bedrijf uiteindelijk heeft gered. De ontwikkelaar is nu bezig met het maken van een nieuwe game, maar daar is nog niks over bekend. Laten we hopen dat de game minstens zo briljant wordt als Journey en het deze keer wel wat geld opleverd voor de devs!

REACTIES (25) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord