Update: Uitbreiding The Legend of Zelda: Breath of the Wild vanaf vandaag uit, dit is alles wat je kunt verwachten 

Update: Uitbreiding The Legend of Zelda: Breath of the Wild vanaf vandaag uit, dit is alles wat je kunt verwachten 2017-06-30T09:27:43
Het is de allereerste Zelda-DLC ooit en we weten nu eindelijk exact wat we in de eerste uitbreiding van Breath of the Wild kunnen verwachten: Hard mode, armor, Trials of the Sword en meer.

Update:

De eerste uitbreiding van The Legend of Zelda: Breath of the Wild is uit! Het eerste deel van de Expansion Pass is vanaf vandaag te downloaden en hieronder is te lezen wat je precies kunt verwachten. Later dit jaar verschijnt de tweede uitbreiding, waar de oude helden van Hyrule centraal staan. De Expansion Pass geeft toegang tot beide uitbreidingen en kost 19,99 euro.

BOTW DLC
       

Origineel bericht:

De details van de eerste uitbreiding van The Legend of Zelda: Breath of the Wild zijn door Nintendo bekendgemaakt. De DLC wordt deze zomer uitgegeven en bevat genoeg content die Zelda-fans terug de game in moet trekken. Wij zetten alle details voor je op een rijtje.

Hard Mode

Het was een klein beetje vreemd dat deze moeilijkere modus van Breath of the Wild niet bij release beschikbaar was, maar met de eerste uitbreiding van het spel meekwam. Desalniettemin lijkt de nieuwe hard mode het spel behoorlijk wat uitdagender te gaan maken deze zomer. Tijdens het spelen van de moeilijkere modus zijn alle vijanden namelijk een niveau sterker dan ze normaal zijn en kunnen ze zelfs sterker worden dan het maximum level in de normale speelstand. Om het allemaal nog een beetje moeilijker te maken, krijgen vijanden tijdens het gevecht langzaam hun health terug, waardoor je niet eeuwig achter je schild kunt afwachten tot het perfecte moment om aan te vallen. 

Bokoblin
         

Trials of the Sword

Naast de hard mode wordt er nog een andere nieuwe uitdaging aan het spel toegevoegd genaamd Trials of the Sword. Tijdens deze proef moet de speler verschillende soorten vijanden verslaan in een complex van 45 kamers. Je begint deze uitdaging zonder uitrusting en wapens, wat het al een stuk uitdagender maakt. Als het de speler lukt de Trial of the Sword te voltooien wordt 'de ware kracht van de Master Sword ontgrendeld.

Nieuwe uitrusting en het Korok-masker

Bij een uitbreiding van een open world-rpg hoort nieuwe uitrusting en Breath of the Wild is hier gelukkig geen uitzondering op. De DLC voegt twee nieuwe outifts toe en drie maskers. De kleding is te vinden in acht verschillende schatkisten die over heel Hyrule verstopt liggen. De twee outifts zijn de Phantom Armor en Tingle's Outfit. De legendarische Majora's Mask en Midna's Helmet worden ook aan het spel toegevoegd, maar we weten toch wel dat het allemaal om Tingle's Outfit draait.

Tingle's OutfitPhantom Armor Majora's MaskMidna's Helmet
          

Naast deze uitrusting wordt er ook een Korok-masker aan Breath of the Wild toegevoegd. Dit masker moet de speler helpen bij het vinden van de 900 Korok Seeds die de speler nodig heeft om zijn inventory uit te breiden. Elke keer als je in de buurt van een Korok Seed bent trilt het masker.

Korok Mask
         

Travel Medallion

Het is in The Legend of Zelda: Breath of the Wild mogelijk om direct naar bepaalde punten op de map te reizen met het fast travel-systeem. De Travel Medallion breidt dit systeem uit door de speler de mogelijkheid te geven één eigen 'travel point' op de map te plaatsen. Let wel op, het is niet mogelijk om meerdere travel points op de map te plaatsen en het kan alleen als je er al tijdens je avontuur bent geweest. 

Hero's Path Mode

De laatste en misschien wel de coolste funtie die wordt toegevoegd is Hero's Path Mode. In deze modus kun je jouw pad door Hyrule volgen door middel van een tijdbalk. Zo kun je zien waar je de afgelopen 200 uur wel en niet bent geweest. Zo kun je zien welke plekken je misschien nog wil ontdekken en het is natuurlijk ook leuk om jouw reis met vrienden te delen.

De eerste uitbreiding in de Expansion Pass verschijnt ergens in de zomer. Wanneer de tweede uitbreiding verschijnt is nog onduidelijk. Het enige wat bekend is gemaakt is dat deze uitbreiding een nieuwe dungeon en een nieuwe verhaallijn gaat bevatten. 

REACTIES (33) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord