Dead Island 2 nog steeds in ontwikkeling en het wordt een ‘kick-ass zombie game’ 

Dead Island 2 nog steeds in ontwikkeling en het wordt een ‘kick-ass zombie game’ 2019-11-18T13:49:41
Wie herinnert zich Dead Island 2 nog? Op E3 2014 kregen we een de eerste gameplay-beelden te zien, maar vijf jaar en een aantal ontwikkelaars later heeft de game nog steeds geen releasedatum. Maak je echter geen zorgen: Dead Island 2 is nog steeds in ontwikkeling, en het wordt een ‘kick-ass zombie game’.

Fans van de zombie-game Dead Island uit 2011 zitten al jaren op een vervolg te wachten en wellicht hebben ze de hoop al opgeven. Volgens uitgever Koch Media is dat echter niet nodig, want ze zijn Dead Island 2 zeker niet vergeten. CEO Klemens Kundratitz geeft aan dat het constant uitstellen van de game alleen maar komt door de vastberadenheid van het team om er een succes van te maken:

Look, Dead Island is a very important brand for us and we've got to get it right. It's just a testimony of our dedication to get it right.

Dat Dead Island 2 Koch Media al veel tijd en moeite heeft gekost, kan je wel stellen. Techland begon met de ontwikkeling van de game, maar ze beseften zich al snel dat ze het te druk hadden met Dying Light (waar volgend jaar overigens alweer een vervolg van uitkomt…), waardoor ze het op moesten geven. Yager nam het stokje over met als doel een Q2 2015 release. Dat zat er echter ook niet in, en sindsdien is het project nog twee keer van ontwikkelaar veranderd: van Jager naar Sumo Digital in 2016, van wie Deep Silver het stokje eerder dit jaar weer overnam.

Dead Island 2

Ondanks alles heeft Kundratitz er dus toch nog vertrouwen in:

It's a great story to tell everyone that it's on its third studio, but we like to be judged on the end result and we're really confident that when it comes out it's going to be a kick-ass zombie game. We'll certainly give it all our power.

Wanneer we Dead Island 2 kunnen verwachten gaan we maar niet voorspellen, want waarschijnlijk weet de ontwikkelaar dat zelf niet eens. Toch voelen fans van de eerste game zich nu misschien iets meer gerustgesteld.

Tijdens E3 2014 kregen we niet alleen de trailer te zien, maar ook twintig minuten aan gameplay. Het is natuurlijk maar de vraag wat er nog over is van die demo, nadat ze er vijf jaar mee bezig zijn geweest.

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord