De titel van Star Wars: The Last Jedi is enkelvoud volgens regisseur  

De titel van Star Wars: The Last Jedi is enkelvoud volgens regisseur 2017-09-12T15:17:33
Het klinkt misschien als non-nieuws, maar veel fans waren verward over de titel van de nieuwste Star Wars-film. Het woord 'Jedi' is namelijk zowel enkelvoud en meervoud en welke van de twee het is zou een grote hint naar het verhaal van de film kunnen zijn.

Het Star Wars Celebration-evenement is voorbij en er is tonnen aan Star Wars gerelateerd nieuws voorbij gevlogen de afgelopen paar dagen. Het leek er zelfs even op dat de een van de grootste vragen over de nieuwe film onbeantwoord zou blijven, maar we hebben eindelijk een soort van bevestiging gekregen van de regisseur van 'Episode VIII: The Last Jedi'. Is het woord 'Jedi' in de titel van de film namelijk enkelvoud of meervoud?

De verwarring rondom de titel ontstond na het zien van verschillende internationale titels van de film. Zo zouden sommige landen het woord in het enkelvoud plaatsen en andere weer in het meervoud. Het verlossende woord is nu door regisseur Rian Johnson in een interview met Good Morning America gegeven: de titel is enkelvoudig bedoeld.

In mijn hoofd is het enkelvoud. Ik heb niet eens over die vraag nagedacht en het lijkt mij zelfs de meest oninteressante vraag die je over de film kunt stellen. 

Johnson was zelfs verbaasd over alle verwarring die over te titel was ontstaan. Het woord 'Jedi' was voor hem namelijk al die tijd duidelijk enkelvoud en hij vond de vraag zelfs de meest oninteressante vraag die je over de film kunt stellen. Zijn opmerkingen halen trouwens niet weg dat sommige vertalingen van de titel nog steeds in het meervoud zijn geschreven. 

Last Jedi

De regisseur bleef wel enigszins vaag over wie 'The Last Jedi' precies is. Op de vraag of het Luke Skywalker was, reageerde Johnson met 'mensen zeggen dat hij op zoek ging naar de laatste Jedi Temple en dat Luke de laatste Jedi is'. Niet echt een inhoudelijk antwoord dus, maar als dit zo blijkt te zijn dan lijkt het erop dat Rey niet tot 'Jedi' wordt opgeleid.

Wat Rey wel wordt, zien we pas deze kerst als Star Wars Episode VIII: The Last Jedi in de Nederlandse bioscopen te zien is.  

REACTIES (11) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord