De Sims is eigenlijk niet zo pro-homo 

De Sims is eigenlijk niet zo pro-homo 2014-06-20T17:49:51
Het schijnende licht in de wereld der homoseksuele emancipatie is eigenlijk helemaal niet zo pro same-sex. Althans, het was helemaal niet de bedoeling dat de feature dat je als man met een man, of als vrouw met een vrouw kan trouwen in de eerste Sims zou zitten.

Volgens Patrick J. Barrett III was de mogelijkheid tot een homoseksuele relatie in The Sims 1 helemaal niet de bedoeling, meer een ongelukje.

Het geval was: EA vond de Sims al een riskant project, en dacht dat The Sims de naam van andere Sim-games, zoals Sim City, kon besmeuren. Aangezien er al enkele tegenstand tegen het idee van same-sex relaties was, besloot Maxis om de mogelijkheid eruit te werken. Barrett, die na deze beslissing bij Maxis kwam en nog een verouderd designplan had, heeft het er toen weer ingemonteerd. Niemand had het blijkbaar gemerkt.

Logischerwijs zou het er later weer uitgehaald worden, maar toen sloeg het lot toe met haar befaamde toeval: Barrett werd gevraagd om de demo voor de E3 in elkaar te zetten, die een trouwerij met veel Sims liet zien. Vanwege tijdsgebrek had Barrett de A.I van de aanwezigen op die trouwerij niet gescript.

Wat er gebeurde? In de opgelaaide emoties van de trouwerij begonnen 2 vrouwen met elkaar te zoenen. Gevolg: dé game van de show was bepaald, en daarmee ook de rechtsgeldigheid van de mogelijkheid om een homoseksuele relatie aan te gaan. Achteraf bleek dit stukje toeval EA geen windeieren te hebben gelegd. The Sims werd een zeer winstgevend product, met meer delen en expansion-packs met elke keer minder vernieuwingen dan een nieuw deel van Call Of Duty.

Nieuwste deeltje van The Sims (nummero 4) staat gepland voor 5 september 2014.

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord