Oculus-bobo's staan Palmer Luckey bij tijdens shitstormachtige dagen 

Oculus-bobo's staan Palmer Luckey bij tijdens shitstormachtige dagen 2016-09-26T13:31:44
Palmer Luckey, de oprichter van Oculus, werd eind vorige week het onderwerp van een felle discussie toen bekend werd dat hij indirect Donald Trump steunde. Zijn mede-bobo's bij de VR-brillen maker hebben nu laten weten wat zij van deze toestand vinden...

Twee hooggeplaatste medewerkers van Oculus zijn opgekomen voor Palmer Luckey, die in opspraak kwam door het financieren van Trump-shitposters. De CEO van Oculus, Brendan Iribe, zegt in een verklaring op Facebook dat werknemers van Oculus vrij zijn om te zeggen wat ze willen, mits ze niet het bedrijf vertegenwoordigen:

Everyone at Oculus is free to support the issues or causes that matter to them, whether or not we agree with those views. It is important to remember that Palmer acted independently in a personal capacity, and was in no way representing the company.

Jason Rubin, Head of Content bij Oculus, schrijft dat hij de Facebook-verklaring van Palmer Luckey blindelings vertrouwt. Hij zou niet werken bij een bedrijf dat haat goedkeurt of verspreidt, licht hij toe.

Palmer Luckey bij SVVR

Oculus-oprichter Palmer Lucky kwam onder de aandacht door het steunen van een groep Donald Trump-shitposters, die onder de naam Nimble America (da's een meme dingetje) vochtige Trump-memes verspreiden. Palmer Luckey doneerde $10.000 aan deze groep, met de opmerking 'shitposting is powerful and meme magic is real'. Toen dit via The Daily Beast naar buiten kwam leidde dat tot flink wat ophef, zoals ontwikkelaars die ondersteuning voor de Oculus Rift boycotten totdat Luckey het bedrijf verlaat. 

Een compleet verslag van de shitstorm kan je lezen in de Weekendwacht van afgelopen zaterdag. Of de verklaring van de Oculus-medewerkers genoeg is om ontwikkelaars hun boycot te laten vallen, valt nog te bezien. Tot nu toe heeft nog niemand SOZ gezegd.

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord