De Pokémon Go update is live - Wat is er allemaal nieuw

De Pokémon Go update is live - Wat is er allemaal nieuw? 2017-02-17T15:39:43
Ontwikkelaar Niantic Labs heeft sinds vanochtend eindelijk de tweede generatie pokémon aan Pokémon Go toegevoegd en er zijn een aantal dingen veranderd. Naast de meer tachtig nieuwe pokémon om te vangen zijn er een aantal nieuwe mechanics en customization-opties toegevoegd.

Het is misschien niet genoeg om de meeste spelers over te halen terug naar het spel te komen, maar ontwikkelaar Niantic heeft zeker zijn best gedaan. In de nieuwste update van Pokémon Go worden eindelijk de pokémon uit de tweede generatie aan het spel toegevoegd, maar dit is lang niet alles. Naast de tachtig nieuwe monstertjes zijn er ook een hoop nieuwe features toegevoegd die de speelervaring aanzienlijk verbeteren. 

Vang meer dan tachtig nieuwe pokémon

Eindelijk zijn ze dan hier: de tweede generatie pokémon. Het heeft even geduurd, maar de fans hebben eindelijk gekregen waar ze zo lang over hebben gezeurd. Het valt dan ook meteen op dat de nadruk ook echt op deze nieuwe zakmonsters ligt, want je zult als je de game speelt nog maar weinig pokémon uit de eerste generatie zien. In plaats van de gewoonlijke Rattata's en Pidgeys zul je nu Ledyba's en Sentrets tegenkomen. Daarnaast krijg je nu bonuscandy als je een pokémon vangt die al geëvolueerd is.

                     chinchouaipomsentretmurkrowswinub

Maak van het oude iets nieuws met nieuwe evolutiemethodes

De tweede generatie bracht naast compleet nieuwe aparte pokémon, ook nieuwe evoluties van oudere pokémon. In de hoofdspellen Pokémon Gold, Silver en Crystal zijn er items toegevoegd die nodig waren om veel van deze pokémon naar hun laatste vorm te brengen. Deze items zijn ook naar Pokémon Go gebracht en de enige manier om ze te krijgen is om veel geluk te hebben en er een uit een pokéstop te krijgen. Als je een nieuwe evolutie wil moet je een van deze nieuwe items + een bepaalde hoeveelheid candy h

                             porygonslowpokescyther

Verander van strategie met twee nieuwe berrysoorten

Naast de Razz berry die ervoor zorgte dat de kans groter was dat pokémon in de bal bleven zitten, zijn er nu ook twee nieuwe berrysoorten aan de game toegevoegd. Net als de evolutie-items zijn deze berries alleen uit een pokéstop te krijgen. Een van de nieuwe berries is de Pinap berry, die ervoor zorgt dat je na het vangen van de pokémon twee keer zoveel candy van zijn soort krijgt. De ander is de Nanab berry, die zorgt ervoor dat de pokémon die je probeert te vangen minder snel geneigd is om weg te rennen.

berry

Wissel van pokéball of berry met de item-carrousel

Als je een pokémon aan vangen bent hoef je niet langer in een apart menu van items te wisselen. Het is nu mogelijk om in het vangscherm links- en rechtsonderin te kiezen welke berry of pokéball je gebruikt om een pokémon te vangen. De user interface is er ook een stuk overzichtelijker en fijner in gebruik mee geworden.

                           itemsitemsitems

Pokémon staan niet langer stil 

Voorheen als je een pokémon probeerde te vangen kon hij zichzelf verdedigen door aan te vallen. Je pokéball kaatste dan af en moest je opnieuw proberen. Niantic heeft deze mechanic uitgebreid door de pokémon niet alleen aan te laten vallen, maar soms ook heen en weer te laten bewegen. Net als jij je pokéball gooit is er de kans dat het monstertje net naar de andere kant van het scherm loopt, zwemt of zweeft.

Kies je stijl met extra customization-opties

Met de update zijn niet alleen de pokémon anders, maar ook de trainers zullen er anders uitzien. Met een enorme hoeveelheid aan extra customization-opties kun je er eindelijk anders uitzien dan een van de standaard trainermodellen met een ander kleurtje. Je kunt nu hoedjes, tassen, brillen, broeken en meer aanschaffen via de in-game currency pokécoins. Deze coins zijn te verdienen door het overnemen en behouden van gyms of via microtransacties.

                           customcustomcustom

Kortom, de game is er aanzienlijk op vooruitgegaan sinds de laatste update. Niet alleen zijn er nieuwe pokémon om te vangen, maar de game is ook een stuk fijner in gebruik. De servers lijken het tot nu toe goed te kunnen houden en het spel crasht niet meer zoals het in het begin deed. Of het genoeg is om veel spelers terug naar Pokémon Go te krijgen is nog maar de vraag, maar verwacht wel dat je de komende tijd weer veel over het spel gaat horen. Pokémon Go is te downloaden op iOS en Android. Als je ook wilt weten welke tweede generatie pokémon je écht moet vangen, check dan onze Top 15!

REACTIES (25) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord