De grootste videokaart ooit - Hard, Harder, Hardware 

De grootste videokaart ooit - Hard, Harder, Hardware 2016-11-29T17:35:04
De krachtigste videokaarten koel houden is geen koud kunstje, je hebt voor de duurste GPU's namelijk een flink koelblok nodig met meerdere ventilatoren om oververhitting te voorkomen. Maar je kan ook overdrijven, zoals Colorful heel goed laat zien met zijn nieuwste kaart, die zelfs Fernando een wenkbrauw deed optrekken.

Hard, Harder, Hardware werkt vrij simpel: iedere week passeren drie producten de revue met een korte review. Jullie mogen dan stemmen welke producten jullie terug willen zien in een uitgebreide review, bijvoorbeeld in de hardwarehoek of in een geschreven review van Sijmon, Roel of Fernando. De poll is echter niet bindend, soms kunnen we bijvoorbeeld geen reviewsample regelen en daarom geen review doen.

Ik vond de Crystal 570X van Corsair een prachtige kast en jullie zijn het (gelukkig) met me eens, hij komt in het lijstje te staan!

Colorful iGame GTX 1080

Meeste GTX 1080 kaarten zijn dankzij de grote koeler die nodig is om de chip koel te houden de kleinste niet, maar de iGame GTX 1080 van de Chinese fabrikant Colorful slaat alles. Waar de meeste kaarten twee slots in nemen in je PC heeft deze monsterlijk grote kaart er vier nodig. Die dubbele dikte gebruikt Colorful om zowel een volledige waterkoeler als luchtkoeler in te bouwen. Op de bovenkant zit zoals gewoonlijk een heatsink met ventilatoren, drie stuks in het geval van de iGame GTX 1080. Die aluminium heatsink is net zoals de rest van de kaart gigantisch en neemt bijna drie slots in. Op de achterkant zit de waterkoeler die bestaat uit een plexiglas backplate die dubbele dienst draait als waterkoeler.

    

XFX Low-profile RX 460

Aan de andere kant van het spectrum hebben we de RX 460 van XFX. Terwijl de iGame 1080 ongeveer even groot is als een flinke voorarm is deze low-profile RX 460 niet veel groter dan je hand. Deze kaart is relatief zoveel kleiner dat hij bijna acht keer in de iGame kaart past. Behalve het feit dat de iGame gigantisch is valt dit verschil ook te verklaren door de lagere prestaties van de RX 460; het is immers de goedkoopste kaart van de huidige generatie die AMD aanbiedt. 

   
Phanteks Evolv ATX Glass

De Evolv ATX van Phanteks is zonder twijfel een van de mooiste cases die je op het moment kan aanschaffen. Met een zeer gestileerde aluminium voorkant en een groot raam in je zijpaneel is dit de kast bij uitstek voor degene die een beetje stijl op zijn bureau wil hebben staan. Nu heeft Phanteks daar een schepje bovenop gedaan met de Evolv ATX Glass. Deze heeft, zoals de naam al suggereert, een volledig glazen zijpaneel (net zoals elke andere kast lijkt het). Gelukkig staat het de Evolv zeker niet verkeerd en maakt het een kast die al elegant is nog mooier.

Dan rest ons nog maar een vraag: welk product wil je terugzien in een uitgebreide review? Laat het hieronder weten:

REACTIES (7) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord