UPDATE: Cyberpunk 2077 bevat geen gendertypes voor je eigen personage 

Je kan geen geslacht kiezen in Cyberpunk 2077 2019-08-30T09:33:21
CD Projekt Red geeft spelers van Cyberpunk 2077 niet de mogelijkheid om een geslacht te kiezen bij het maken van een personage. Wel kunnen spelers gebruikmaken van een aantal andere mogelijkheden om hun personage aan te passen.

Update: CD Projekt Red heeft in een geprek op Facebook met een Reddit-gebruiker laten weten dat de keuze tussen man en vrouw er nog steeds is en dat niets weg is gehaald. Je kan dus nog steeds je geslacht kiezen, maar ze hebben extra opties toegevoegd om het lichaamstype dat je hebt aan te passen.

CD Projekt Red

Origineel bericht: In een recent interview met Metro heeft CD Projekt Red-medewerker Marthe Jonkers aangegeven dat spelers van Cyberpunk 2077 niet de mogelijkheid krijgen om een gender te kiezen bij het creëren van een personage. Dat betekent niet dat het creëren van je personage minder uitgebreid is geworden, want er zullen wel talloze andere opties zijn om je personage eigen te maken.

Jonkers geeft aan dat ze Cyberpunk 2077 ‘really inclusive’ willen maken, wat tot een uitgebreid menu heeft geleid om je personage aan te passen:

Our character creation menu, for instance, compared to the last demo we now give you so many more options. For instance, you don’t choose your gender anymore. You don’t choose, ‘I want to be a female or male character’ you now choose a body type. Because we want you to feel free to create any character you want.

Naast het kiezen van een eigen lichaamstype kan je ook kiezen voor een eigen stem, een die mannelijk klinkt en een die vrouwelijk klinkt. ‘You can mix and match. You can just connect them any you want.’

Cyberpunk 2077

Tijdens de E3 waren er fans die zich afvroegen hoe CD Projekt Red om zou gaan met gender in Cyberpunk 2077, aangezien het bedrijf in de geschiedenis zich wel eens moest verontschuldigen voor het maken van grapjes tegenover de transgender-community. Nou, hier is dus het antwoord!

Jonkers werd ook nog gevraagd of er seksuele thema's en identiteitsonderwerpen worden behandeld in de game:

We do tackle a lot of… complicated subjects, I’d say. Because we wanted to create a very believable cyberpunk world.

En iets later:

So we’re trying to create a sort of realistic world, we’re trying not to shy away from cyberpunk themes. But at the same time we’re giving the freedom to the player to approach the situations how they want to.

Morgen deelt CD Projekt Red een 15 minuten durende demo van Cyberpunk 2077, nadat een langere versie hiervan ook al tijdens Gamescom werd laten zien. Overigens is de map van Cyberpunk 2077 is kleiner dan de map van The Witcher 3, maar wel compacter.

REACTIES (32) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord