Crytek opent nieuwe studio met Darksiders devs 

Crytek opent nieuwe studio met Darksiders devs 2013-01-29T11:17:54
Crytek heeft zijn eerste Amerikaanse studio geopend met de verrassende naam Crytek USA. Nog verrassender: een deel van het nieuwe team bestaat uit ex-Vigil Games ontwikkelaars!

Het lot van Darksiders-ontwikkelaar Vigil Games is nog steeds onduidelijk. Het was de enige grote studio van THQ waarop niet geboden werd bij de afgelopen veiling. Ex-CEO Jason Rubin legde uit dat het waarschijnlijk kwam doordat ze aan een nieuwe IP in een zeer vroeg stadium werkten. Er wordt nog gezocht naar een geschikte koper, maar dat heeft een deel van het team niet tegengehouden om ander werk te gaan zoeken. Bij Crytek USA bijvoorbeeld!

Gamasutra interviewde Crytek CEO Cevat Yerli over wat nou precies de bedoeling is met deze inlijving. Hebben ze Vigil Games stiekem opgeschept zónder te betalen aan THQ?

“Austin (Texas) was high on the list. It was pretty much highest on the list. We saw this as an opportunity. These guys are jobless, we can save their jobs at the same time, we can move Crytek forward in the US, and make steps that are in line with our strategies."

THQ

Plannen voor een Amerikaanse studio lagen dus al langer klaar maar nu veel Vigil Games-mensen ‘beschikbaar’ waren, werd de knoop snel doorgehakt. Crytek maakte ook bekend waar de studio precies aan gaat werken: online en Triple A-games. Verwacht alleen niet binnenkort Darksiders III… tenzij Crytek de poeplap nogmaals opentrekt om die IP te kopen.

REACTIES (23) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord