Console Wars wordt een televisieserie 

Console Wars wordt een televisieserie 2018-11-29T10:10:43
Het boek Console Wars wordt vertaald naar een televisieserie. Console Wars gaat over de zakelijke strijd tussen Nintendo, toen al de video game-gigant, en Sega, toen nog een wankelende arcadefabrikant. Jordan Vogt-Roberts gaat Console Wars regisseren, Seth Rogen en Evan Goldberg zijn producent.

Console Wars, een boek van Blake Harris over de zakelijke strijd tussen Nintendo en Sega in de jaren ’90, wordt een serie. Seth Rogen en Evan Goldberg probeerde in 2014 al een boekverfilming van Console Wars van de grond te krijgen, maar dat is niet gelukt. Het wordt nu dus een serie. Slashfilm meldt dat filmmaker Jordan Vogt-Roberts (Kong: Skull Island) gaat Console Wars regisseren, Rogen en Goldberg zijn aan boord als producenten.

In de jaren ’90 was Sega nog een instabiel arcadefabrikantje toen ex-CEO van speelgoedfabrikant Mattel Tom Kalinske naar Sega werd gehaald. Zonder enige ervaring in de video game-branche transformeerde hij Sega door middel van ongebruikelijke, agressieve marketingstrategieën in een gigantisch bedrijf. Hij is verantwoordelijk voor de bekende ‘Sega scream’ en talloze reclames die Sega recht tegenover Nintendo plaatsten.

Het mag uniek genoemd worden, een serie gebaseerd op Console Wars, want nog nooit is er film of serie verschenen die gaat over de interne strijd binnen de gamingindustrie. Een netwerk dat de serie gaat uitzenden is nog niet gevonden, wanneer de opnames starten is ook nog onduidelijk en logischerwijs is er ook nog geen releasedatum.

Check voor mee film- en series de Netflix kijktips van december en de Super Power Unlimited van afgelopen maandag.

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord