Chinese OUYE console tilt copyrightschending naar een nieuw niveau 

Chinese OUYE console tilt copyrightschending naar een nieuw niveau 2015-08-17T10:54:00
Op de Chinese variant van Kickstarter kan een console genaamd OUYE, ’s werelds slechtste kopie van de PS4 én Xbox One, worden gesteund. De console heeft hetzelfde uiterlijk als de PS4 en de controller is identiek aan die van een Xbox One, maar kan qua inhoud niet aan ze toppen.

Goed gejat is natuurlijk beter dan slecht bedacht, maar wat er fout ging toen de ‘bedenkers’ van OUYE met het idee van de overduidelijke kopie aankwamen is nog maar de vraag. China stond er om bekend dat het Westerse consoles verbood – en begon daar in 2000 al mee -, maar begint dit verbod langzaam aan op te heffen, dus van echte noodzaak lijkt geen sprake te zijn.

OUYE

Het lijkt er dus op dat het bedrijf achter de OUYE – niet te verwarren met de OUYA, maar door de érg toevallige overeenkomst doe je het toch – probeert mee te liften op het succes van Microsoft en Sony, al is de console ook qua inhoud een stuk minder. De OUYE zal draaien op Android, is iets krachtiger dan de OUYA en moet rond de 70 dollar kosten. O, en volgens een Chineessprekende gebruiker van Kotaku meldt het bedrijf achter OUYE dat het “6 maanden bezig was met het unieke design.” Ha!

We willen nu natuurlijk allemaal massaal ons zuurverdiende geld richting China gooien, maar daar moeten we helaas nog even mee wachten. Er schijnt namelijk ook nog een Kickstarter aan te komen voor de OUYE, en die moet vijftienduizend euro opbrengen. Of dit briljante en compleet originele idee ooit in winkels komt te liggen is nog maar de vraag natuurlijk, evenals of het ooit naar het Westen toe zal komen. Ik kan niet wachten...

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord