CD Projekt Red verdedigt trademark op woord 'cyberpunk' na ophef 

CD Projekt Red verdedigt trademark op woord 'cyberpunk' na ophef 2017-04-10T11:58:50
Er ontstond afgelopen week wat ophef nadat CD Projekt Red een trademark op het woord 'cyberpunk' plaatste. De studio achter de bekende The Witcher-franchise reageert nu op de ophef en meldt dat het trademark niet actief gebruikt wordt, tenzij er mogelijk verwarring ontstaat.

Gamers reageerden afgelopen week verbaasd toen naar voren kwam dat CD Projekt Red (CPR) een trademark op het woord 'cyberpunk' had aangevraagd. Er werd gedacht dat dit trademark betekende dat ontwikkelaars het woord 'Cyberpunk' niet meer in titels van eigen werk mochten gebruiken, terwijl het een algemene beschrijving is van een bepaalde wereldstijl. CPR heeft nu via Twitter gereageerd op alle ophef en verzekert iedereen ervan dat ze zich hier absoluut geen zorgen om hoeven te maken.

Trademarks

Het enige wat de ontwikkelaar van The Witcher-franchise met het trademark wil bereiken, is de bescherming van al het harde werk dat ze in hun nieuwe game Cyberpunk 2077 stoppen. Het is puur om de naamsbekendheid van hun game te verdedigen en niet om andere projecten met het woord 'cyberpunk' actief stop te laten zetten. Het woord 'cyberpunk' mag nog in titels gebruikt worden, zolang er geen verwarring met Cyberpunk 2077 mogelijk is. Als dit wel het geval is, dan heeft CD Projekt Red het recht om in te grijpen en een naamsverandering aan te vragen.

Een studio kan dus in de problemen komen wanneer ze hun nieuwste project bijvoorbeeld Cyberpunk 2078 noemen. Dit soort dingen gebeuren volgens CD Projekt Red in het dagelijks leven regelmatig door mensen buiten de studio die al in een vroeg stadium eigen trademarks aanvragen, als Cyberpunk 2078 of Cyberpunk 2, zodat een ontwikkelaar geld moet betalen om die trademarks terug over te nemen. Het verbiedt verder niemand om het woord 'cyberpunk' in de titel van een game, film of serie te gebruiken of projecten in een cyberpunk-stijl wereld te maken.  

REACTIES (26) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord