CD Projekt Red noemt Cyberpunk 2077 nog ambitieuzer dan The Witcher 3 

CD Projekt Red noemt Cyberpunk 2077 nog ambitieuzer dan The Witcher 3 2018-02-27T10:55:47
CD Projekt Red heeft een presentatie gehouden tijdens de Pareto Securities Gaming Seminar en heeft hierbij geen blad voor de mond genomen. Ze noemen Cyberpunk 2077 een ware blockbustergame die nog ambitieuzer is dan The Witcher 3.

Tijdens het retesaaie, acht uur durende Pareto Securities Gaming Seminar hebben veel bedrijven gesproken over toekomstige games en plannen. Een van deze ontwikkelaars is CD Projekt Red. De CEO van de studio, Adam Kicinski, sprak onder ander over Cyberpunk 2077. Het had toch best leuk geweest als de beste man eindelijk eens zou vertellen wanneer de game in de winkels ligt, maar daarvoor moeten we waarschijnlijk wachten tot de E3.

Cyberpunk 2077

Wat hij wel durft te zeggen, is dat Cyberpunk 2077 een geweldige game gaat worden. Hij noemt het een ware blockbuster die nog ambitieuzer is dan de Witcher 3 en daarom ook gezien moet worden als hun nieuwe Witcher 3, waarmee hij dus eigenlijk indirect zegt dat Cyberpunk 2077 minstents net zo goed moet gaan worden. De wereld is volgens Kicinski helemaal met de hand gemaakt, gedetailleerd en zit weer vol met open-ended gameplay.

Cyberpunk is our new Witcher 3, but even more ambitious. Our goal is to establish a new blockbuster franchise from the beginning. We work [in a] new universe, futuristic universe. We believe it's very appealing to players, not only RPG players—but this is [a] true RPG, like Witcher, like Witcher 3, for mature audiences. It's handcrafted, detailed, of course open-world, with open-ended gameplay,

Niet alleen vertelt Kicinski over hoe ambitieus het hele project is, hij benadrukt nogmaals dat het heel belangrijk is dat de speler op de eerste plaatst staat en dat het heel belangrijk is om een kwalitatief goed product te leveren. Dit is iets wat hij een tijdje geleden ook al zei tijdens een interview waar hij ook sprak over zijn kijk op loot boxes.

Great game, more ambitious than Witcher 3, and we believe that we can aim [at] more ambitious business goals as well—of course, still having gamer-centric focus and quality focus as a main priority.

Cyberpunk 2077

Kicinski vertelt ook dat Gwent, het Free To Play-kaartspel wat gebaseerd is op het kaartspel in de Witcher games, het steeds beter doet. De laatste tijd heeft de ontwikkelaar veel verdiend aan deze game via GOG, het platform waarop de game op PC te spelen is. Gwent is niet speelbaar op Steam, maar Kicinski laat weten dat Cyberpunk 2077 wel te koop gaat zijn op Valve’s platform.

Recently, in the first half of 2017, we enjoyed a really huge increase of our own internal sales via GOG distribution channel," Kicinski says. "A big part of that was coming from the Gwent project.

Tot slot moest de beste man helaas mededelen dat er voorlopig geen Witchter 4 gaat komen. Vanaf het begin was het de bedoeling dat het een trilogie ging worden en dat is gelukt. Hij wil niet zeggen dat CD Projekt Red nooit meer iets gaan doen met de franchise, maar voorlopig ligt de focus compleet op Gwent en Cyberpunk 2077:

We can't create Witcher 4, because that was a trilogy from the beginning. No one said that one day we won't decide to develop something in the Witcher universe. But now we're focusing on Cyberpunk and Gwent.

Cyberpunk 2077

Als je het allemaal uit de man z’n eigen mond wil horen, moet je in de onderstaande video doorspoelen naar 3 uur en 16 minuten, dan begint de presentatie van CD Projekt Red. Cyberpunk 2077 is al jaren in ontwikkeling en we hebben er nog steeds bijna niks van gezien Alles wat we wel weten kun je lezen in deze mooie feature van Sven. Ook heeft de ontwikkelaar jarenlang de kaken stijf op elkaar gehouden, totdat aan het begin van dit jaar het Twitter-account van de game weer tot leven kwam. Hopelijk betekent dit dat de game dit jaar nog het daglicht mag aanschouwen en dat wij het eindelijk mogen bevingeren!

REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord