CD Projekt (nog) niet aan de multiplayer 

CD Projekt (nog) niet aan de multiplayer 2012-09-17T12:55:27
Jokko nachtachtte van de week dat The Witcher-dev CD Projekt serieus overweegt multiplayer in een game te stoppen. Die conclusie werd wereldwijd getrokken doordat er een vacature voor een multiplayer-dev was verschenen. De Polen hebben nu gereageerd dat het nog niet heel erg serieus is. Ze zijn nog maar in de ‘eerste date’-fase en zoeken nog lang niet naar trouwringen… uh, als je begrijpt wat ik bedoel.

CD Projekt is een bezig baasje en werkt simultaan aan verschillende projecten. Allereerst krijgt The Witcher een remake voor consoles, vervolgens is het werk voor The Witcher III ongetwijfeld al begonnen, maar voorlopig is Cyberpunk hun nieuwe favoriete kindje. Waar The Witcher zich niet zo leent voor multiplayer, zou een scifi shooter zoals Cyberpunk (waarschijnlijk) wordt, een stuk lekkerder spelen met meer mensen.

Via Eurogamer bevestigt de Poolse dev echter dat de zoektocht naar een multiplayer developer nog niet zo veel om het lijf heeft:

"We want to bring to the team someone experienced in this field to evaluate our concepts and ideas. He will be one of backbone elements of our R&D. We believe that there's still a lot of space for innovation in the RPG genre. At this stage of our games' development, we want to explore all possible directions, check what would be cool, what's feasible and - always the most important for us - what suits our games the best."

Voor hetzelfde geld worden alle multiplayer-ideeën afgeschoten en fixeert CD Projekt zich weer volledig op de singleplayer. Cyberpunk werd een paar maanden geleden aangekondigd doormiddel van een klein stukje artwork. In-game beelden zijn nog niet beschikbaar gekomen, maar persoonlijk vermoed ik dat het qua gameplay iets in de richting van Mass Effect wordt. Met een setting die weer veel wegheeft van Deus Ex: Human Revolutions, maar dan met nog gekkere kapsels en kleding.

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord