Captain Falcon was oorspronkelijk gepland als mascotte voor de SNES 

Captain Falcon was oorspronkelijk gepland als mascotte voor de SNES 2017-10-02T14:33:18
Op de website van Nintendo is een interview geplaatst met de mensen achter de eerste F-Zero. Hieruit blijkt dat Captain Falcon oorspronkelijk bedoeld was om de mascotte van de SNES te worden.

Nintendo heeft op hun eigen website een interview gepubliceerd met de ontwikkelaars achter de eerste F-Zero. Er wordt voornamelijk gepraat over het design van de eerste game en natuurlijk over het hoofdpersonage, mister FALCON PUUUNCH himself, Captain Falcon. Tijdens het interview kwam er toevallig ter sprake dat de racer hét gezicht van de SNES zou gaan worden. Was het maar zo’n feest, dan kregen we vandaag de dag misschien nog F-Zero-games…

Captain Falcon

Hier heb je een stuk van het interview:

Sao: Changing the topic, I’d like to ask about the characters. Captain Falcon and other characters don’t appear in gameplay, so how did they come about?

Imamura: I remember we started thinking about various things after the game was complete.

Sao: You didn’t think about characters at all during development?

Imamura: No. Captain Falcon was originally the mascot character for Super NES.

Sao: What?!

Shimizu: That statement is a bit shocking, isn’t it? (laughs)

Sao: Yes! (laughs) I’ve never heard that Captain Falcon was the mascot for Super NES.

Imamura: Even most people at Nintendo don’t know that. When development of F-ZERO was almost complete, I was doing a bunch of illustrations and someone expressed a desire to make a mascot character for Super NES, with a name like Captain Something.

Dit interview is gehouden ter promotie van de SNES Mini en het volledige interview is te lezen op de officiële site van Nintendo.

F-Zero

De SNES Mini is nu eindelijk uit en uiteraard overal uitverkocht, maar niet gevreesd! Reggie Fils-Aime heeft beloofd dat Nintendo voorlopig nog niet stopt met het produceren van de retro console én dat ze van de zomer opnieuw gaan beginnen met de productie van de NES Mini.   

REACTIES (6) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord