Capcom wil meer games met DMC dev maken 

Capcom wil meer games met DMC dev maken 2013-01-10T14:27:37
Capcom en Ninja Theory, een paar jaar geleden hadden we niet durven denken dat ze samen een game zouden maken. De relatie tijdens DMC is echter zo hecht geworden dat ze meer willen samenwerken. Love is in the air!

De bevestiging komt uit een interview van VG247, met Capcom US producer Alex Jones en Ninja Theory’s communicatiemanager Dominic Matthews. Jones vertelt dat zelfs hij verrast was over hoe goed het klikte met de Britse developers en Capcoms Japanse Devil May Cry-veteranen. Die kwamen een week per maand naar Ninja Theory toe om hen dertig jaar aan fighting gamekennis bij te brengen. 

"There are very few good independent developers, and if you get the chance to lock one or two down and continue to work with them, as a publisher you have to do that.”

Of DMC een commercieel succes wordt, dat weten we pas op z’n vroegst over een maand, maar een volgend samenwerkingsproject staat al zo goed als vast. DMC 2 misschien? Waarom zou je anders een verder nog succesvolle serie willen rebooten?

Devil May Cry

De game combineert volgens het duo het beste van beide studios. Capcom regelt dus grotendeels het vechtsysteem en dat het vet genoeg aanvoelt, terwijl Ninja Theory er een boeiend verhaaltje en interessante settings omheen schetst. Persoonlijk is mij vooral de designs van Heavenly Sword en Enslaved bijgebleven, dus dit lijkt me een goede verdeling.

DMC komt 15 januari uit. Zet je schrap voor een flinke dosis krankzinnigheid!

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord