'Call of Duty heeft generatie FPS-gamers verpest!' 

'Call of Duty heeft generatie FPS-gamers verpest!' 2013-03-14T14:50:22
Met deze kop zullen alle CoD-haters er als de kippen bij zijn om hun gal te spuien. Dat mag, maar de uitspraak komt niet van ons, maar van de ontwikkelaar van Red Orchestra 2! Hij heeft de hoop op een goede multiplayer opgegeven en dat is allemaal de schuld van Call of Duty!

Tripwire ontwikkelt de FPS Red Orchestra 2 en het baasje van de studio, John Gibson, had tijdens een interview met PC Gamer nogal wat te bitchen! Zo vindt hij dat de vooruitgang van First Person Shooters tegengehouden wordt door de mindset van gamers. De singleplayers zetten volgens Gibson inmiddels grote stappen, wij vermoeden dat hij hiermee titels als Far Cry 3 bedoelt, maar over de multiplayers is meneer echt niet te spreken:

On the flip side, I’m really discouraged by the current state of multiplayer shooters. I think that, and I hate to mention names, because it sounds like ‘I’m just jealous of their success,’ but I’m really, I feel like Call of Duty has almost ruined a generation of FPS players

Call of Duty

Weet je wat? Hij heeft helemaal gelijk! Jaloerser dan dit wordt het inderdaad niet! Natuurlijk kun je klagen over de Call of Duty-games, maar waar zijn die gegronde redenen? Gibson gebruikt de multiplayer van Red Orchestra 2 als voorbeeld. Toen hij een groepje hardcore CoD-spelers liet stoeien met RO2, begonnen de gamers te klagen over kleine dingetjes. Dingen die de ontwikkelaar juist toevoegde om zo een gekloonde Call of Duty te vermijden. Niets hielp en Gibson besloot dat het allemaal geen zin meer had:

And we iterated on it a lot. And just listening to all the niggling, pedantic things that they would complain about, that made them not want to play the game, I just thought, “I give up. Call of Duty has ruined this whole generation of gamers.”

En dus herhalen we nogmaals; bitchen op CoD moet kunnen, maar heb dan wel een goede reden. Het feit dat gamers jouw multiplayer gewoon kutter vinden dan die van Call of Duty is geen goede reden. Dan moet je naar jezelf kijken en een vettere game op de markt zetten. FPS-gamers zijn ook heus wel toe aan vernieuwing, dus er zijn kansen genoeg!

Grind

Denken jullie dat de multiplayer van één game het kan verpesten voor alle anderen? Of zijn jullie het met mij eens dat iedereen openstaat voor iets nieuws? Discuss!

REACTIES (145) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord