Budget voor Kingdom Come: Deliverance was 36,5 miljoen  

Budget voor Kingdom Come: Deliverance was 36,5 miljoen 2018-03-05T14:00:24
Kingdom Come: Deliverance is een groot succes. In nog geen twee weken heeft de game al bijna dubbel zijn kosten terug weten te verdienen!

Kingdom Come: Deliverance mag zichzelf wel een succes noemen. Zoals je in de Nachtwacht van Laura kunt lezen is de game in minder dan twee weken meer dan een miljoen keer over de toonbank gevlogen. Zeker niet slecht voor een nieuwe IP van een niet zo bekende ontwikkelaar; Warhorse Studios. Volgens Steamspy hebben ongeveer 566,807 mensen de game aangeschaft. Op Steam kost de game je $50, dus dat komt neer op iets meer dan 28 miljoen dollar. Op console ben je $60,- kwijt voor Kingdom Come: Deliverance. Daar is de game ook minstens 450.000 keer gekocht, waarmee de ontwikkelaar dus 27 miljoen dollar heeft verdiend. In totaal heeft de game dus ongeveer 55 miljoen dollar opgeleverd.

Kingdom Come: Deliverance

Zeker geen lullige getallen, maar hoe duur was het om de game te maken? In de laatste editie van Forbes (de Czech Republic Edition) heeft de game director van Kingdom Come: Deliverance, Daniel Vávra, gesproken over het budget van de game. Blijkbaar komt dit neer op 750 miljoen kronen, wat omgerekend 36,5 miljoen dollar is. In dit budget zitten de kosten van marketing inbegrepen, die grotendeels voor de rekening van de uitgever van de game, Deep Silver, zijn genomen. Het is niet duidelijk of de 1.5 miljoen dollar die was ingezameld op Crowdfunding ook bij dit budget zit inbegrepen.

Het moge in ieder geval duidelijk zijn dat Kingdom Come: Deliverance nu al een goede winst heeft opgeleverd voor Warhorse, en dat zonder lootboxes en/of microtransacties! Dat is maar goed ook, want er staat al een sequel op de planning. Wouter ziet zeker potentie in de game, alleen was de afwerking nog net iets te slordig en saai. Je leest er alles over in zijn review!

REACTIES (36) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord