Boze man dreigt brandaanslag Kyoto Animation te herhalen bij Square Enix 

Boze man dreigt brandaanslag Kyoto Animation te herhalen bij Square Enix 2019-08-13T13:41:29
De veertig jaar oude Japanner Kenichi Hiratsuka is gearresteerd nadat hij doodsbedreigingen naar Square Enix stuurde in een bericht via hun website. Dit gebeurt vaker in Japan, waardoor de autoriteiten het bericht zeer serieus namen.

Na verloren te hebben in een mobiel spelletje was de veertig jaar oude Japanner Kenichi Hiratsuka er helemaal klaar mee. Op de website van Square Enix liet hij het volgende bericht achter:

Gimme my money back for your shitty game. Want me to do a repeat of Kyoto Animation?

Hij heeft het hier over de benzine-aanval van een man op de Japanse anime-studio Kyoto Animation, nadat hij het bedrijf beschuldigde van plagiaat. Dit gebeurde slechts enkele weken geleden op 18 juli en minstens 35 mensen zijn erdoor om het leven gekomen.

Hiratsuka gaf toe dat hij het bericht had gestuurd en vertelde het volgende aan de autoriteiten, toen ze bij hem op de stoep verschenen:

I was pissed after losing at a game, so I ended up sending the message.

De man zei tegen de autoriteiten dat hij de bedreigingen in een verhit moment uitte zonder er echt over na te denken, wat een unicum is op het internet waar normaal gesproken nooit heethoofden te vinden zijn. Volgens de autoriteiten was er geen benzine of een andere brandbare vloeistof in het huis te vinden, waardoor de conclusie is getrokken dat de man inderdaad niet van plan was om van woorden daden te maken.

Square Enix

Eerder dit jaar werd een andere man al gearresteerd omdat hij Square Enix-medewerkers bedreigde. In dat geval rechtvaardigde de dader op deze manier zijn doodsbedreigingen:

I spent over 200,000 yen (€1.695) on the game and I didn’t get the (in-game) item I wanted so I sent the e-mail out of revenge.

Zoals eerder al genoemd, geen heethoofden op het internet, dus...

Niet alleen Kenichi Hiratsuka is boos. Ninja is ook boos, maar dan op Twitch, en gelukkig om een heel andere reden. Lees daar hier meer over.

REACTIES (5) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord